Menu Close
Vídeos dels nostres professionals

Dia del Voluntariat 2021. Reconeixement de la tasca voluntària
——————————
Durant la celebració del nostre “Dia del Voluntariat”, professionals de Sant Pere Claver han compartit com és el vincle que es crea des dels seus serveis amb els voluntaris i voluntàries que els acompanyen des del nostre Servei de Voluntariat.

L’al·lèrgia als àcars

——————————
El Dr. Carles Lucas, metge al·lergòleg de l’Institut d’Al·lèrgia, ens explica què cal saber sobre l’al·lèrgia als àcars i comparteix algunes recomanacions per exposar-nos menys als àcars, insectes que proliferen sobretot a la tardor i la primavera.

Webinar Ingeus: “Los rostros de la pobreza”

——————————
Participación de Carles Descalzi, Gerente de Grup Sant Pere Claver, en el webinar “Los rostros de la pobreza” organizado por Ingeus el 10 de septiembre de 2020. Descalzi traslada en su intervención cómo ha afectado la pandemia a la institución y a las personas que cuida, cura y acompaña desde sus distintos programas y servicios.

Programa de Psicoteràpia de Grup per a la Vellesa

——————————
Glòria Mateu, Doctora en Psicologia i Psicoterapeuta del CSMA Montjuïc , i Joana Lara, Psiquiatra i Psicoterapeuta Psicoanalítica del CSMA Sants, parlen de la prevenció i intervenció psicològica per a gent gran que s’ofereix des del Programa de Psicoteràpia Psicoanalítica de Grup per a la Vellesa.

Persones sense llar i estigma

——————————
El professional extern David Vázquez -Educador Social, Psicopedagog i Coordinador del Recompte 2017- ha estat l’encarregat de conduir el Converses “Persones sense llar i estigma” per explicar què és el sensellarisme i com es pot lluitar contra l’estigma que pateixen les persones que es troben en aquesta situació. Les dades que es donen en aquest vídeo pertanyen al Recompte 2016.

Programa de suport a la autonomia a la pròpia llar

——————————
Les treballadores familiars Gemma Gómez i Deo Martins expliquen quina és la tasca que realitzen els professionals de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.

 
Dilema de deixar el teu país

——————————
Joseba Achotegui, responsable del programa SAPPIR d’Atenció a Immigrants i Refugiats amb trastorns mentals.

El meu fill podrà ser autònom algun dia?

——————————
Eshel Herzog, coordinador del Programa de Capacitació My Life Barcelona de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i Ramón Novell, metge psiquiatre i cap del Servei Discapacitat i Salut Mental de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona, van parlar sobre les perspectives de futur i treball en els camps de l’autonomia i discapacitat.

Tens fills adolescents? Els gaudeixes?

——————————
Ariadna Pérez, psicòloga del Centre de Salut Mental i Juvenil (CSMIJ) de Sant Pere Claver i Gemma Borraz, psicòloga de l’Equip d’Atenció al Menor (EAM) de Sant Pere Claver, parlen sobre les relacions amb els adolescents d’avui, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, aquest acte ha estat organitzat per l’Institut Docent.

 
Què podem fer per viure millor?

——————————
Eulàlia Torrent, metgessa de família CAP Manso: “Estar a l’atur no vol dir estar a l’atur de la vida. La resiliència és la capacitat que tenen algunes persones de sortir reforçades d’una crisi” .

 
Com saber si cal incapacitar una persona?

——————————
La Coordinadora de l’Àrea Social Luz Fernandez Palero, treballadora social de la Fundació Tutelar Lluís Artigues va ser l’encarregada de conduir aquest Converses amb temàtica relacionada sobre les fundacions tutelars.

Familiars Cuidadors

——————————
La psiquiatra-psicoterapeuta Joana Lara, professional de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària va ser l’encarregada de conduir aquest Converses amb temàtica relacionada sobre com cuidar a un familiar i donar uns consells per a afrontar aquesta tasca.

Alzheimer i malalties degeneratives

——————————
El Dr. Alfred Moreno, director mèdic de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, explica què és l’Alzheimer, com es produeix, les diferències amb l’envelliment i els com detectar possibles símptomes. El vídeo és un resum de la VIII edició del Converses, conferències d’actualitat, salut i benestar organitzat per l’Institut Docent Sant Pere Claver.

Estrès i ansietat. Eines per posar-hi remei

——————————
El Dr. Clusa, cap del Servei de Salut Mental de la Fundació Sant Pere Claver, explica com reaccionar davant els simptomes d’estrès i ansietat i com posar-hi remei. El vídeo és un resum de la VII edició del Converses, conferències d’actualitat, salut i benestar organitzat per l’Institut Docent Sant Pere Claver.

Com afrontar les pèrdues?
——————————
L’Institut Docent va organitzar el 22 d’Octubre, el VI Converses per parlar del dol, un procés que inevitablement ens toca viure a tots/es en un o altre moment, i pel qual, no sempre disposem de les eines per saber-ho gestionar i afrontar

El càncer. L’impacte emocional en la persona i la familia
——————————
Eva Antolín, psicòloga especialista en psicooncologia i Presidenta de l’entitat Ajuda Mútua, ens explica les etapes d’aquesta malaltia i com fer-ne front a nivell emocional i familiar.

Última piulada
Sant Pere Claver @fundspereclaver
Avui és un dia històric. Des de 2021, @fundspereclaver i @FundacioTallers esdevenim un únic Grup amb la voluntat de seguir aportant. Amb aquesta foto de família celebrem aquests #75anysjunts https://t.co/bVQawLSyOM
h J R
Skip to content