Menu Close
Full 1
Vine, viu i implica't!
Fes-te voluntari/a

Des del nostre servei, impulsem tres tipus de voluntariat que contribueixen a la transformació de la realitat de les persones amb problemes de salut mental i/o discapacitat intel·lectual que acompanyem.

Contribuïm a que l’atenció sigui el més integral possible i es potenciïn línies d’acció comunitàries i associatives per facilitar la seva inclusió social. També oferim suports i generem oportunitats per millorar la qualitat de vida de les persones usuàries, consolidant-se els voluntaris i les voluntàries en un suport natural per cadascuna d’elles.

Des del Grup Sant Pere Claver entenem el voluntariat des de la plena inclusió, i amb aquest compromís per la transformació social ens hem consolidat com entitat impulsora del voluntariat inclusiu (compartit). Les persones usuàries realitzen accions de contribució a la comunitat amb l’objectiu de donar visibilitat als drets de les persones amb capacitats diferents i reivindicar una mirada inclusiva sense prejudicis. A través del voluntariat inclusiu:

  • Incorporem persones amb problemes de salut mental, ateses als nostres serveis o persones externes a l'entitat, com a voluntaris i voluntàries a projectes de la nostra organització.
  • Promovem la seva participació en la comunitat per afavorir els seus processos de recuperació.
Creiem que tenir un espai on participar i formar part d’un projecte proporciona beneficis recíprocs i genera vincles significatius: “retornes allò que t’han donat”.

Vols conèixer més sobre el

voluntariat inclusiu?

A través del programa European Solidarity Corps, i per quarta temporada consecutiva, joves europeus d’entre 18 i 30 anys realitzen una estada de col·laboració amb Fundació Tallers, entitat del Grup Sant Pere Claver.

Els i les joves s’allotgen amb famílies que els proporcionen xarxa i acollida i, durant la jornada, realitzen tasques de voluntariat amb les persones amb disCapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental que atenem.

La seva tasca voluntària es desenvolupa dins del nostre servei d’oci inclusiu i de les accions de contribució a la comunitat que es fomenten: a través de diferents projectes de lleure inclusiu acompanyen a les persones ateses amb l’objectiu que assoleixin els seus projectes de vida. 

Mitjançant el projecte Teixint vincles per la inclusió comunitària oferim a les persones adultes amb disCapacitat intel·lectual de Fundació Tallers la possibilitat d’establir vincles amb les persones del seu entorn, a partir de les seves preferències i amb els suports necessaris.

 

L’objectiu és potenciar la seva autonomia, i construir noves oportunitats i relacions que els ajudin a sentir-se reconeguts i que formen part de la comunitat.

 

Paral·lelament, a través d’aquest projecte acompanyem a la comunitat a construir un entorn de confiança modificant prejudicis sobre la disCapacitat intel·lectual, i així afavorir que sigui generadora d’oportunitats i de relacions positives.

En què ens pots ajudar?

Suport i dinamització d’activitats i tallers
……..
Acompanyaments
……..
Accions comunitàries
……..
Suport a les activitats diverses
organitzades per l’entitat

Busquem persones amb...

Sensibilitat per l’àmbit de la salut mental
i la discapacitat intel·lectual
……..
Compromís i ganes d’ajudar i col·laborar
en projectes socials
……..
Capacitat d’escolta i d’establir vincles
……..
Tolerància i empatia

Què t'oferim?

Acompanyar-te i facilitar la teva participació
perquè et resulti estimulant
……..
Col·laborar amb el nostre equip de professionals
……..
Formar-te i oferir-te recursos i eines perquè desenvolupis el teu voluntariat òptimament i puguis créixer també a nivell personal
……..
Participar en els nostres espais de reflexió i de debat

Vols formar part
del Servei
de Voluntariat?

Descobreix més sobre la tasca dels nostres voluntaris i voluntàries.
Et sumes? Viu, vine i implica’t amb nosaltres!

Miquel Alcañiz, voluntari Serveis de Suport a la Vida Independent

Rocío Ruiz, voluntària Dar Chabab

Contacta'ns

Mòbil. 637 474 018  |  Tel. 934 423 903
voluntariat@pereclaver.org

Reconeixements

Reconegut amb el distintiu del Programa “Actius de l’Acord” per la seva promoció del compromís social de la ciutadania.

Amb el suport de:

Entitat adherida a:

Skip to content