Menu Close

Rebem el reconeixement Dr. Josep Trueta al Mèrit Sanitari

29/11/2019. Sant Pere Claver – Fundació Sanitària ha estat reconeguda pel Govern de la Generalitat, a través del Departament de Salut, amb la placa Dr. Josep Trueta 2019 al Mèrit Sanitari per la seva tasca i trajectòria de més de 70 anys en pro de l’avenç i la millora en l’àmbit de la salut. Des de l’any 1948, la Fundació Sanitària ofereix assistència sanitària amb un clar enfoc comunitari i biopsicosocial per tenir cura, cuidar i acompanyar a les persones que pateixen problemes de salut mental o discapacitat intel·lectual i es troben en situació de vulnerabilitat i exclusió social.

Els guardons Dr. Trueta es van crear l’any 1998 per commemorar el centenari del naixement del reconegut doctor i científic català Josep Trueta Raspall. Des d’aquesta primera edició, distingeixen a diferents professionals i organitzacions de l’àmbit sanitari a Catalunya. Enguany, juntament amb Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, el Govern ha concedit aquesta distinció a altres 4 organitzacions i 18 professionals per la seva contribució de forma significativa a la millora del sistema de salut català i per la seva tasca en la promoció d’una societat més saludable.


Així ho ha destacat, durant l’acte de lliurament dels guardons al Palau de la Generalitat, el Dr. Pere Benito i President del Patronat de Sant Pere Claver Fundació Sanitària durant el seu parlament en nom de totes les persones i organitzacions guardonades: “la distinció Dr. Josep Trueta ens reafirma i honora a totes les persones i organitzacions reconegudes en la nostra tasca i compromís en la millora del sistema sanitari català ric, des de sempre, en talent, professionalitat, innovació i aportacions envers una societat més saludable, i per tant més justa i universal. La diversitat de les experiències distingides mostra la riquesa i varietat del nostre sistema sanitari tant en la vesant assistencial com en l’àmbit de la recerca i investigació”.

L’acte de lliurament de les Medalles i Plaques Josep Trueta al Mèrit Sanitari ha començat amb el parlament de la consellera de Salut, Alba Vergés. Durant la seva intervenció, la consellera ha posat en valor els principis humanistes de la societat del benestar. “Allà on des de l’administració no hi arribem vull reconèixer la tasca de les institucions que treballen a favor dels col·lectius en risc d’exclusió o, que pateixen problemes de salut mental”, han sigut les paraules d’agraïment de la consellera de Salut en el lliurament dels Premis Dr. Josep Trueta.

Seguidament, el President de la Generalitat, Quim Torra, ha fet entrega de les Medalles i Plaques Josep Trueta als 18 professionals i 5 organitzacions de l’àmbit sanitari a Catalunya reconeguts enguany.

Per la seva banda, Pere Benito ha finalitzat la seva intervenció recordant la importància de curar però sobretot de cuidar i acompanyar a les persones que pateixen problemes de salut “des de la mirada i atenció humanista dels professionals, des d’un llenguatge entenedor i una ètica assistencial centrada en la persona”.  

L’acte l’ha conclós el President de la Generalitat, el qual ha recordat que el sistema sanitari de Catalunya és un model “d’èxit” i ha reivindicat que “l’excel·lència” dels professionals sanitaris catalans. aquests motius, ha fet una crida a apujar “l’autoestima” dels professionals de la salut. En paraules del President Torra, la tasca de metges i metgesses i infermers i infermeres està marcada per “un compromís cívic, excel·lència i una arrel humanística”.

GUARDONADES I GUARDONATS DR. JOSEP TRUETA 2019

Medalla Dr. Josep Trueta 

  • Manel Balcells i Díaz. Doctor en Medicina i metge especialitzat en cirurgia ortopèdica, traumatologia i en medicina de l’esport. Director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya.
  • Anna Carreres i Molas. Doctora en Medicina i Cirurgia, metgessa especialista en pneumologia. Pionera en l’aplicabilitat d’un model d’urgències hospitalàries a Catalunya i professional referent en aquesta matèria en l’àmbit estatal.
  • Pep Davins i Miralles. Doctor en Medicina i Cirurgia. Al llarg de la seva carrera professional, vinculada a l’administració pública, va ocupar diferents càrrecs, el darrer dels quals com a sub-director general d’Ordenació i Qualitat Sanitàries i Farmacèutiques del Departament de Salut.
  • Elvira Fernández Giráldez. Cap del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova fins a l’any 2016. Secretària de la Junta de la Societat Espanyola de Nefrologia i una de les primeres dones directores d’un centre de recerca a Catalunya.
  • Carme Ferré Grau. Doctora en Infermeria i Salut. Psicòloga i Doctora en Ciències Socials. Impulsora i directora del primer doctorat amb la denominació en ciències de la infermeria de la universitat pública. Membre del Consell d’Administració de Gestió i Prestació de Serveis de Salut.
  • Dolors Forés i Garcia. Especialista en medicina familiar i comunitària i en medicina interna. Membre fundadora de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.
  • Maria Dolors Juvinyà CanalCatedràtica, doctora en Pedagogia, llicenciada en Filosofia i Lletres, diplomada en Infermeria i Psiquiatria. Ha estat la primera infermera catedràtica de Catalunya.
  • Antonio de Lacy Fortuny. Expert i pioner en cirurgia de càncer de còlon i recte, cirurgia bariàtrica per l’obesitat mòrbida i cirurgia de càncer esofàgic.
  • Dolors Llorens Basses. Diplomada en Infermeria, referent indiscutible en estratègies d’avaluació de l’activitat infermera.
  • Ana MacPhersonPeriodista especialitzada en salut amb més de 40 anys de trajectòria i reconeguda amb diversos premis periodístics. Membre del Comitè de Bioètica de Catalunya.
  • Abel Mariné Font. Catedràtic de Nutrició i Bromatologia. La seva activitat s’ha centrat en el camp de la seguretat alimentària i la nutrició.
  • Rafael Masià Martorell. Cardiòleg i referent de primer nivell en atenció cardiològica a la Regió Sanitària Girona i a Catalunya.
  • Josep Ordi Ros. Doctor en Medicina, coordinador de l’Àrea d’Investigació de Malalties Respiratòries i Autoimmunes Sistèmiques de l’Institut de Recerca de Vall d‘Hebron i president de la Fundació Catalana del Lupus.
  • Antoni Ribas Bruguera. Oncòleg especialitzat en el tractament del melanoma. Reconegut com un dels líders mundials en immunoteràpies antitumorals i president de l’Associació Americana per a la Recerca del Càncer.
  • Josep Terés i Quiles. Catedràtic de patologia mèdica, cofundador de la Unitat d’Hepatologia de l’Hospital Clínic i president de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges de Barcelona.
  • Ramona Tigell Gironès. Treballadora social sanitària de l’ICS i professora associada de la Facultat de Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili. Coautora de múltiples articles i protocols en treball social.
  • Montserrat Vendrell Rius. Doctora en Biologia amb més de vint anys d’experiència en el sector de la biotecnologia i la biofarmacèutica, dotze anys en el sector dels dispositius mèdics, set anys en l’àmbit de la genòmica i tres anys en salut digital. Presidenta de la Comissió Executiva de la Fundació Pasqual Maragall.
  • Joan Viñas Salas. Llicenciat en Medicina i Cirurgia. Cofundador, president i vicepresident de diferents comitès i associacions com AntiSida i Creu Roja. Membre de la Fundació Institut Borja de Bioètica i membre de la Societat Catalana de Bioètica.

Placa Dr. Josep Trueta 

  • Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Referent en l’avaluació de tecnologies, serveis sanitaris i promoció d’una recerca biomèdica de més qualitat i transformadora. Genera coneixement rellevant mitjançant l’avaluació i l’anàlisi de dades per a la presa de decisions amb la finalitat de contribuir a la millora de la salut de la ciutadania i la sostenibilitat del sistema de salut de Catalunya.
  • Comissió d’Economia de la Salut del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Fòrum de debat sobre l’economia de la salut que ha tingut un gran impacte en el sector sanitari. Promou el rol dels economistes i altres professionals, en la gestió sanitària, i el paper fonamental que aquests tenen per garantir el nostre sistema de salut reconegut arreu per ser universal i de qualitat.
  • Fundació Cellex. Va impulsar el mecenatge en l’àmbit de la recerca física, química i biomèdica a Catalunya. Entre els projectes finançats més rellevants destaquen l’Institut de Ciències Fotòniques, el Centre de Recerca Biomèdica de la Universitat de Barcelona i l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron.
  • Metges Sense Fronteres. Organització medicohumanitària internacional, independent i imparcial que assisteix poblacions en situació precària i víctimes de catàstrofes d’origen natural o humà i de conflictes armats, sense cap discriminació per raça, religió o ideologia política. Promoció del testimoni en primera persona com a mitjà per provocar canvis a favor de les poblacions que assisteixen.
  • Sant Pere Claver – Fundació Sanitària. Fundació sense ànim de lucre dedicada al treball en l’àmbit sociosanitari. Més de 70 anys de dedicació en la millora de la salut i el benestar de les persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social, parant especial atenció a la salut mental. Brinda atenció integral als pacients, usuaris/es i familiars combinant el vessant científic i sanitari amb l’àmbit sociocomunitari

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 1 / 5. Nombre de vots: 1

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup
Skip to content