Menu Close

‘Mitjans de comunicació i salut mental: un trastorn dissociatiu?’

El Grup de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes organitza al debat ‘Mitjans de comunicació i salut mental: un trastorn dissociatiu?’, amb la participació del Dr. Clusa, Cap de Servei de Salut Mental que se celebrarà el proper dijous, 7 de novembre a la Sala d’Actes del Col·legi.

Segons l’Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones pateix o patirà algun trastorn mental durant la seva vida. Cada any, el 20% de la població del món occidental pateix alguna malaltia mental. Ansietats, fòbies, depressions, trastorns psicòtics o neuròtics… el catàleg de malalties mentals supera els 200 trastorns i els episodis d’ansietat i depressió són les principals causes d’incapacitat en tot el món, a banda de ser la causa de la quarta part del total de visites als centres sanitaris.

Sembla que el tractament que els mitjans de comunicació fan de la salut mental encara no ha arribat a l’edat adulta. Per què la societat continua estigmatitzant les malalties mentals?
Quin paper juguen els mitjans de comunicació en la creació i preservació d’un imaginari col·lectiu basat en prejudicis? Com se senten representades als mitjans les persones amb un trastorn mental? De quina manera poden ajudar els mitjans a sensibilitzar i normalitzar la percepció social de la salut mental?

En el debat hi participarà:
David Clusa, psiquiatre i cap del Servei de Salut Mental de St. Pere Claver – Fundació Sanitària, i secretari de Junta de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM).

Àngels Vives, psiquiatra – psicoanalista, membre de la Junta de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM) i presidenta FCCSM del 2000-2005.

Elisenda Ferrer, directora de comunicació de la Federació Salut Mental Catalunya.

via: Col·legi de Periodistes

 

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Grup Sant Pere Claver, Salut Mental
Skip to content