Menu Close

Els usuaris de Sant Pere Claver participen al Gran Recapte d’Aliments per tercer any consecutiu

Gran Recapte

25/11/2016. Persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental del Centre de Dia i la Residència Tres Pins participen a la campanya anual del Banc dels Aliments

El Raúl Alcázar, director del Centre de Dia i la Residència Tres Pins, destaca que “aquesta participació és molt important per aquest col·lectiu de persones, que passa de ser receptor de suport a oferir-lo als altres”

Els usuaris de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials participen per tercer any consecutiu al Gran Recapte d’Aliments. El divendres 25 i el dissabte 26 de novembre diversos usuaris del Centre de Dia i la Residència Tres Pins col·laboren com a voluntaris a la campanya de recollida d’aliments bàsics.

Gran Recapte David

Foto: David, usuari de Sant Pere Claver, participant com a voluntari al Gran Recapte d’Aliments

Aquesta participació és coordinada i promoguda per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, i s’hi adhereixen diferents entitats que formen part del Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat del districte de Sants-Montjuïc, entre elles Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.

“A través d’aquesta tasca, se’ls ofereix l’oportunitat d’ajudar a d’altres persones que en aquell moment es troben en situació de vulnerabilitat. Però també és una oportunitat de treballar habilitats relacionades amb la sociabilitat, tals com el respecte i l’empatia. A més, s’incrementa el seu sentiment de pertinença comunitària i, tot plegat, fa que augmenti la seva autoestima”, comenta Raúl Alcázar.

El David és un dels usuaris del Centre de Dia Tres Pins que aquest any participa al Gran Recapte d’Aliments. “Estic molt content de participar com a voluntari al Gran Recapte perquè ajudo a recollir aliments per a persones que els necessiten”, explica aquest jove.

 

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments per ajudar a donar resposta a les urgències alimentàries del nostre entorn. A Catalunya, el 20% de la població es troba en situació de vulnerabilitat i exclusió social, una xifra que arran de la crisi econòmica ha anat incrementant.

 

L’objectiu d’aquesta campanya que organitza el Banc dels Aliments és sensibilitzar i mobilitzar a la població per ajudar a pal·liar pobresa i precarietat que es viu actualment a Catalunya. A aquesta iniciativa –que se celebra el 25 i el 26 de novembre- se compta amb més de 23.000 voluntaris i voluntàries coordinats pel Banc dels Aliments des dels diversos punts de recollida.

Una experiència que reforça l’autonomia i autoestima dels usuaris

Per Raúl Alcázar, aquest tipus de col·laboració per part dels usuaris és molt important doncs contribueix dins els processos de desenvolupament autònom de les aptituds bàsiques instrumentals i de la vida diària i fomenta l’autoestima de les persones amb discapacitat intel·lectual amb trastorn de conducta.

“Gràcies a la seva col·laboració com a voluntaris experimenten una vivència que els permet passar de ser persones receptores de suport a ser persones que ajuden i donen suport a altres col·lectius que també són vulnerables i que també ho necessiten. Paral·lelament, crea un marc idoni perquè puguin relacionar-se amb altres persones, treballin habilitats com l’empatia i augmentin el seu sentiment de pertinença a una comunitat”, assenyala Raúl Alcázar.

Edicions anteriors

Galeria del Gran Recapte d’Aliments 2015GR2015

Galeria del Gran Recapte d’Aliments 2014GR2014

Més informació: Gran Recapte d’Aliments

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per puntuar-la.

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara! Sigues el primer a valorar aquesta publicació.

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Grup Sant Pere Claver

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *