Menu Close

L’educació sanitària en el lleure millora l’adquisició d’hàbits saludables en infants amb asma i/o al·lèrgia

Colònies per conèixer l'asma i l'al·lèrgia

02/05/17. Coincidint amb el Dia Mundial de l’Asma impulsat  per la Global Initiative for Asthma (GINA), Sant Pere Claver-Fundació Sanitària presenta la 28ª edició de les Colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia. Es tracta d’un programa d’educació sanitària en el lleure, únic a Catalunya i pioner a la resta de l’Estat que ha ajudat a més de 2.000 infants a conèixer una malaltia que podria afectar la seva qualitat de vida.

Les colònies, que han estat reconegudes amb el Premi “Jaume Suñol i Blanchart” de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, estan dirigides a infants entre els 8 i els 14 anys amb asma o al·lèrgia i tindran lloc del 19 al 28 de juliol a la masia L’Armentera situada en el terme municipal de l’Esquirol a Osona (fotografies colònies).

L’asma es la malaltia crònica més freqüent a l’edat infantil però és una malaltia agraïda. Segons el Dr. Carles Lucas, Cap del Servei d’Al·lèrgia de Sant Pere Claver-Fundació Sanitària i impulsor i responsable de les colònies, “si tu la tractes bé, ella et tractarà bé, doncs l’actitud de qui la pateix pot influir de manera determinant en l’evolució i per això és important conèixer-la”. Es calcula que a Catalunya l’asma afecta a un 10% de la població pediàtrica.

Per la seva banda, l’al·lèrgia infantil afecta un 25% de la població i el millor tractament és conèixer els elements al·lergògens i saber com evitar-los. Cada cop hi ha més infants al·lèrgics als aliments i necessiten conèixer la forma d’evitar les reaccions i com tractar-les si es produeixen.

L’educació sanitària a través del joc

Colònies asma i al·lèrgia

Les colònies tenen per objectiu demostrar que cap d’aquestes malalties no ha d’impedir fer una vida normal a través d’un programa d’educació sanitària que promou l’aprenentatge des del joc doncs “la predisposició és més gran i els resultats obtinguts són millors. Fer educació sanitària dels infants separats per una taula i una bata blanca no és la millor tàctica”, comenta el Dr. Carles Lucas. Per aquest motiu, des de Sant Pere Claver-Fundació Sanitària aposta per fer educació sanitària a través del lleure. D’aquesta manera, els infants no només aprenen allò necessari sobre la malaltia sinó que també gaudeixen de tot el que comporta una colònia d’estiu: el treball en equip, l’autonomia personal, el contacte amb la natura o l’adquisició d’hàbits saludables.

Després de més de 20 anys d’experiència en asma, s’ha ampliat el ventall de les colònies a tots els infants al·lèrgics, especialment els que ho són als aliments.

Més informació:
Web “Colònies per conèixer l’asma i l’al·lèrgia”
Pàgina Facebook Colònies
Perfil Twitter Colònies 
Servei d’Al·lèrgia

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Al·lèrgia
Skip to content