Menu Close

Així vam viure el Dia Mundial de la Salut Mental centrat en la família

11/10/2016. Sant Pere Claver va organitzar el passat  7 d’octubre la jornada Mentalitza’t per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental amb una gran assistència de públic. Els equipaments de Cal Muns i Can Batlló (la Bordeta -Barcelona) van acollir diverses activitats gratuïtes, que aquest any es van centrar en la salut mental de la família. “La família és una institució social única i peculiar amb vincles afectius molt forts entre els seus membres. La seva funció essencial és la cura i el desenvolupament dels fills que s’hi van incorporant. Malgrat les crítiques que ha rebut, la família resisteix al pas del temps”.

Sessió clínica matinal a Cal Muns
El matí va començar amb una sessió clínica per a professionals sobre la salut mental dins la família a Cal Muns. Els ponents van ser la psicoanalista i psiquiatra Clara Bardon, Psicoanalista i psiquiatra del CSMA Dreta de l’Eixample-CPB i  Eulàlia Torres de Beà, psicoanalista i psiquiatra de nens i adolescents. Presidenta de la Fundació Eulàlia Torras de Beà. Per la seva banda, Isabel Laudo, psicòloga de la UPPA de Sant Pere Claver, va moderar la taula rodona entre les dues especialistes a Cal Muns.

Converses, Jazz i Entitats a Can Batlló (17h)
Per la tarda la sala d’actes de Can Batlló va acollir una nova edició del cicle de conferències Converses, una xerrada sobre el clima familiar desenvolupada per professionals del Departament de Salut mental de Sant Pere Claver amb la col·laboració d’una família del programa PSALL que va presentar el seu testimoni.
Els ponents de l’esmentada sessió sobre la salut mental a la família foren els professionals de Sant Pere Claver: Jordi Codina, psicòleg del Centre de Salut Mental d’Adults de Sants, Abdón Montserrat, psiquiatre de la Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica Infants i Joves (UPPIJ) moderats per Raúl Alcázar, psicòleg i director de serveis residencials.
Tot seguit, la festa va continuar a Can Batlló amb l’actuació de la banda de jazz Tropical Feeling Quartet i una petita Mostra d’Entitats de Salut Mental (AFFAMSAM i Bcn Salut Mental).

Llegeix notícia a El3.cat
Fotos de la jornada


Edicions anteriors
Fotos edició 2015
Fotos edició 2014
Fotos edició 2013

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental
Skip to content