Menu Close

L’Especial Hoquei commemora el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat

Per a commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat (3 desembre),  Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, amb la Residència Tres Pins al capdavant, va participar el passat dissabte en el I Torneig Especial Hoquei organitzat pel Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat del Districte de Sants-Montjuïc. El torneig, celebrat a l’Escola Proa, va comptar amb la participació de 4 equips; Llar Montjuïc Tres Pins Barça (Poble-sec), Pre-Tallers Sant Josep Barça (Sants), Fundació Privada Artesà Barça (Poble Sec)  i Torremar Catalonia (Vilassar), tots ells d’iniciació en l’hoquei.

Gabriel Barbeta, tècnic de barri de Sant Gervasi, considera que “el torneig va ser un èxit rotund de participació, d’emoció, de competitivitat esportiva, de grans il·lusions pels esportistes, les seves famílies i els professionals que els acompanyen i tenen cura del seu aprenentatge i quotidianitat. En definitiva, un dia per compartir i aprendre mitjançant l’esport i les relacions humanes en un context lúdic. Imma Moliner, entrenadora del Llars Montjuïc-Tres Pins Barça, va assegurar que “em sembla una molt bona oportunitat perquè aquests nanos competeixin i demostrin el que van aprenent al llarg dels dies perquè entrenen un cop o dos per setmana i és una bona oportunitat. A més, així es relacionen amb altres equips i tenen competitivitat. Crec que l’esport dota de normalitat. No hi ha cap diferència entre ells/elles i un jugador d’elit“.

Què és la discapacitat intel·lectual?
Raúl Alcázar, director tècnic de la Residència Tres Pins: “parlem de la discapacitat Intel·lectual quan la persona presenta un nivell intel·lectual significativament inferior a la mitjana (inferior a 69-75 depenent del criteri), existeixen discapacitats significatives en dos o més àrees d’habilitats adaptatives (habilitats bàsiques pel funcionament i la supervivència) [p.ex: Comunicació, Autocura, Vida a la LLar, Habilitats Socials, Us de la Comunitat, Autodirecció, Salut i Seguretat, Habilitats Acadèmiques i Funcionals, Oci i Treball] i quan el inici és anterior als 18 anys”.

A la Residència Tres Pins, atenem a persones amb problemes de salut mental i trastorns de conducta és a dir “una conducta culturalment anormal de tal intensitat, freqüència o duració, que és probable que la seguretat física de la persona o dels altres pugui estar en perill o, sigui possible que limiti l’ús dels seus recursos normals que ofereix la comunitat o se li negui l’accés a aquests recursos” (Emerson-1995).

Un 10% de la població mundial té algun tipus de discapacitat
Es calcula que, aproximadament, un 10% de la població mundial té algun tipus de discapacitat, això significa que hi ha més de 500 milions de persones que n’estan afectades. Les dades disponibles de l’OMS mostren que l’1,5% de la població pateix una discapacitat intel·lectual i el 12% una intel·ligència límit; a més, entre un 30-50% de les persones amb discapacitat intel·lectual tenen trastorns psiquiàtrics i/o de conducta afegit.

A Catalunya, segons l’Enquesta de salut (2006), un 17,9% de persones presenta com a causes cròniques i més freqüents de discapacitat: el mal d’esquena, l’artrosi, l’artritis o el reumatisme, i la mala circulació de la sang. Els efectes d’aquests trastorns es centren en el moviment, el caminar i les activitats domèstiques. La mateixa enquesta recull que les dones, els grups de més edat i les classes socials més desafavorides pateixen amb més freqüència la discapacitat. Al voltant del 10% dels majors de 65 anys i més considera que no rep el suport social desitjat.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

En construcció

Skip to content