Menu Close

Dia Mundial de conscienciació sobre l’Autisme

L’Assamblea General de les Nacions Unides va assignar el 2 d’abril com el DIA MUNDIAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE L’AUTISME.

Es calcula que l’autisme afecta 1 DE CADA 150 NENS i a MÉS HOMES que DONES (relació 4:1). Unes xifres que augmenten amb el pas del temps, tenint en compte que els anys 80 es calculava que el nivell d’incidència era d’1 per cada 10.000 menors. A Catalunya, 200.000 nens están diagnosticats d’aquest trastorn , sense cura en la majoria de casos, i que limita capacitats com el RECONEIXEMENT I COMUNICACIÓ SOCIAL.

Com pot ajudar l’artteràpia en els casos d’autisme?
Paula Muraday, psicopedagoga i artterapeuta, explica que ‘L’ARTTERÀPIA, reobre la possibilitat d’un diàleg, amb diferents canals de comunicació, entre la persona en trastorn i els altres. És una manera de desplegar pors, angoixes i neguits i conflictes que no tenien possibilitat de ser expressats. Permet obrir la mirada que tenen d’ells mateixos, impulssant certa capacitat d’interés i desig i afavorint la comunicación amb els altres’.

És més efectiva l’ARTTERÀPIA que altres teràpies?
Per l’arterapeuta Eduardo Sívori, ‘aquesta disciplina permet que les persones amb TEA es puguin comunicar d’una manera més senzilla, sense el pensament simbòlic del llenguatge. Durant la sessió, hem d’estar tant atents com Alícia al país de les meravelles devant el mirall, on qualsevol moviment físic o verbal es informació que la persona ens dóna’.

Per què hi ha famílies que trien l’ARTTERÀPIA?
La Clara Aulina és tan sincera com positiva, ‘quan parlem d’autisme no podem parlar de curació però sí de possibilitat de comunicació. Es crea un fil que duu a la persona des de les profunditats del seu aïllament a una certa estructura que li permet estar en relació amb la realitat, sense tant patiment

Qui és l’artterapeuta?
És un profesional que treballa en els camps de la salut, l’educació i el treball social i comunitàri que per poder exercir ha hagut de formar-se amb un màster universitari.
Des del 2004 la Universitat de Girona forma artterapeutes que treballen dins i fora de Catalunya. Professionals amb un currículum de 2.500 hores lectives i 300 hores de pràctiques a centres i entitats en els camps esmentats.

Font: Grefart, Associació Professional d’Artterapeutes
Sant Joan de Déu: L’artteràpia, una via creativa per resoldre dificultats emocionals

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Pere Claver Grup, Salut Mental

En construcció

En construcció


El Responsable del tractament és la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb domicili al C.Vila i Vilà, 16 de Barcelona (08004), dpd@pereclaver.org. La finalitat del tractament és la gestió de la seva sol·licitud i l’enviament de comunicacions de Pere Claver Grup. Exercici de drets. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, portabilitat, limitació del tractament i a no estar sotmès a decisions individuals automatitzades dirigint-vos a l’adreça del responsable del tractament. Més informació

En construcció

Skip to content