Menu Close

Voluntariat en temps de pandèmia

En aquests temps nous d’incertesa i aïllament, la necessitat de connectar i sentir que no estàs sol o sola és més urgent que mai. Sentir-ne el recolzament o compartir un espai encara que sigui en silenci d’algú què, a la vegada, necessita el mateix.

Un punt significatiu que ens ha aportat la globalització i les noves tecnologies és el poder connectar-nos a través d’una pantalla i arribar a aquelles persones que es troben lluny, que estan a les portes de l’oblit o amb les que no es vol perdre aquell vincle creat amb temps, esforç i il·lusió. En aquest sentit, treballar envers a l’adaptació del Servei del Voluntariat a aquestes circumstàncies ha sigut l’objectiu primordial del confinament i les seves fases posteriors.

Poder realitzar part de la nostra tasca en format virtual ha salvaguardat certs drets fonamentals en el desenvolupament i el dia a dia de les persones que acompanyem. També ens ha ajudat a reconèixer la importància de la nostra figura com a voluntaris i voluntàries, agents actius en l’escolta activa i la promoció del vincle amb les persones en situació de vulnerabilitat i en risc d’exclusió social.

D’altra banda, no hem d’oblidar que els i les voluntàries de Sant Pere Claver som un suport clau pels i per les professionals als que acompanyen en el dia a dia de les persones que formen part de la xarxa de serveis. Tot plegat i en conjunt, busquem donar resposta a les necessitats de les persones amb qui treballem.

Així doncs, la pandèmia ha posat en rellevància la tasca d’acompanyament del voluntariat i la necessitat d’un caliu humà i una relació més propera per a continuar en el trajecte que és la vida.

Dia del Voluntariat 2020

Enguany, la situació de pandèmia fa encara més necessari el poder disposar d’un espai d’intercanvi entre professionals i voluntaris/es que ens permeti reflexionar i compartir junts les experiències viscudes des del Servei de Voluntariat. En aquest sentit, celebrarem un any més –i serà la nostra quarta edició- el Dia del Voluntariat de Sant Pere Claver amb diferents activitats i una trobada cafè virtuals per posar en valor la tasca dels nostres voluntaris i voluntàries i per compartir els reptes i vivències que la pandèmia ens ha posat sobre la taula amb l’objectiu d’aprendre junts, de reforçar-nos i de seguir millorant en l’acompanyament que oferim a les persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. 

Programa divendres 20 de novembre

Taller virtual per aprendre i jugar a escacs
De 17h a 18.30h.
A càrrec del voluntari David Reboso

Programa dissabte 21 de novembre

Taller virtual de bijuteria
D’11h a 12.30h.
A càrrec de la voluntària Carmen Morales 

Trobada cafè virtual
A les 13h

Activitats per a voluntaris, voluntàries i professionals. En breu més informació sobre les inscripcions.
Per a més informació del Servei del Voluntariat, visita la seva web.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 4.7 / 5. Nombre de vots: 3

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Salut Mental, Serveis Socials
Skip to content