Menu Close

Entrevistem a Núria Martínez i Laudina Tranche

Amb motiu de la celebració el 12 de maig del Dia Mundial de la Infermeria, ens apropem des de “En primera persona. Converses sobre el confinament” al testimoni de la Núria Martínez, Coordinadora d’Infermeria, i la Laudina Tranche, Responsable Àrea Administrativa, per conèixer quina ha estat la seva tasca a la nostra institució des del decret de l’estat d’alarma i la situació de confinament a causa de la pandèmia. 

P: Núria i Laudina, com s’ha vist canviada la vostra tasca habitual durant aquestes setmanes de crisi sanitària? 

R: La tasca més important que hem realitzat des del primer dia d’inici de la pandèmia ha estat la d’aconseguir el material de protecció adequat i homologat perquè els i les professionals que haguessin de fer assistència directa de forma presencial amb pacients o usuaris treballessin amb la màxima protecció possible tant per evitar el seu contagi com el de les persones que atenem. A més, d’acompanyar-los en tot moment segons les característiques de la seva feina.

Aquests dies també hi ha hagut una intensa feina d’establir protocols i plans d’actuació davant una possible infecció per COVID-19. L’objectiu era que tothom tingues clar com treballar amb seguretat i tranquil·litat. Cada setmana estàvem en contacte directe amb els diferents  equips del Grup Sant Pere Claver i hem anat preparant i enviant tot el material que necessitaven per la setmana. En aquest sentit volem felicitar a tots els infermers i les infermeres del Grup Sant Pere Claver per exercir la seva tasca amb compromís i responsabilitat durant gairebé aquestes 12 setmanes de pandèmia.   

P: Quines han estat les dificultats i reptes que ha plantejat aquesta tasca de subministrament de material de protecció?  

R: Proveir-nos de tot el material possible per tenir stock disponible i no haver de patir de desproveïment. No ha estat una tasca gens fàcil ja que des del primer moment hi havia un dèficit molt important de material de protecció individual i les primeres setmanes de confinament es va produir una recentralització de material sanitari per part del Ministeri de Sanitat, que feia que els nostres distribuïdors habituals no ens poguessin proveir d’EPIs. Les mascaretes estaven exhaurides i vam haver de realitzar cerques exhaustives de material. Agraïm molt el suport de Gerència que va realitzar compres extraordinàries de mascaretes directament a la Xina, el principal subministrador de material sanitari. Al principi de la pandèmia, la manca de materials de protecció ens va portar a fer protocols d’ús molt acurats i optimitzant i prioritzant els serveis més exposats.

Unes setmanes més tard es va activar una plataforma del Departament de Salut on demanàvem el material que necessitàvem amb previsió de tres dies i dos o tres cops a la setmana l’anàvem a recollir a un magatzem a Sant Sadurní. Amb aquest procés es va garantir tenir la capacitat de respondre a totes les demandes de material dels diferents serveis de la casa i portar un registre  exhaustiu del material que adquirim i com es distribueix per donar la màxima informació i transparència. Cada dia havíem d’entrar a la plataforma i actualitzar el material que teníem i el que necessitaríem. Paral·lelament, també s’han realitzat compres de productes de neteja de superfícies, gels desinfectants, bates i guants amb el suport de l’Àrea de Serveis Generals i Manteniment.

P: I ara, que ens trobem en un procés de desescalada, com afronteu aquesta tornada progressiva a l’activitat presencial del serveis de la institució?  

R: Durant les últimes setmanes la principal tasca, a banda de seguir adquirint i distribuint tot els materials de protecció, ha estat preparar la tornada dels i les professionals que han estat treballant a casa aquestes setmanes de confinament. Per a garantir que la tornada es realitzi amb la màxima seguretat possible segons les recomanacions de les autoritats sanitàries. En aquest sentit, s’han elaborat plans de desescalada a tots els serveis i s’han supervisat perquè fossin adequats i coherents. 

P: Quina valoració feu de la tasca realitzada des d’infermeria desprès de més d’11 setmanes de situació de confinament?  

R: Han estat setmanes molt intenses amb molts neguit, moltes reunions i molta adaptació al canvi. Poc confinament per part nostra… Però si una cosa podem destacar és la col·laboració entre els companys i companyes que hem estat al peu del canó aquets dies. Un treball en equip entre diferents professionals que habitualment no treballem junts però que aquestes setmanes ho hem hagut de fer. Hem après moltes coses, nous llenguatges (EPIS, PCR’s, tests serològics, FFP2…) però sobretot hem crescut i madurat professionalment. Ens hem adaptat a noves maneres de treballar i segur que moltes han vingut per quedar-se i per millorar la nostra tasca.  

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 5 / 5. Nombre de vots: 6

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Mirades · Entrevistes, Pere Claver Grup
Skip to content