Menu Close
Full 1
Patronat i Equip Directiu
Full 1
Comitè de Direcció

Carles Descalzi | Gerència

Gerent del Grup Sant Pere Claver des del 2003, és Economista per la UAB, MBA (ESADE) i PADE (IESE) i s’ha especialitzat en la seva trajectòria professional en la gestió i direcció d’organitzacions del Tercer Sector, de l’economia social i des que està vinculat a Sant Pere Claver en l’àmbit del sector sanitari i dels serveis socials. En nom de l’organització participa en òrgans de govern de diferents associacions, fundacions i federacions, que tenen per objectiu la innovació i la transformació social per la millora de la qualitat de vida de les persones vulnerables especialment persones amb problemes de salut mental, discapacitat intel·lectual i en risc d’exclusió social. Des de fa anys compagina la seva tasca directiva amb activitat docent col·laborant amb diferents universitats catalanes.

Raúl Gutiérrez | Adjunt Gerència

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, Màster en Gestió Pública, i diplomat en Direcció i Gestió de Recursos Humans, en Gestió d’Organitzacions No Lucratives i en Transformació Digital de les Organitzacions. En Raúl Gutiérrez va iniciar la seva carrera professional a l’àmbit dels Recursos Humans a l’associació d’entitats sanitàries i socials Unió Catalana d’Hospitals. Posteriorment, va treballar al Consell Insular de Menorca, on va ocupar els llocs de director de Gestió de Recursos Socials i de director de Serveis Interns. Després d’una estada com a tècnic voluntari de cooperació al desenvolupament a l’Equador i de realitzar diversos projectes de consultoria per a ESADE i altres entitats, va dirigir el servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona i, posteriorment, també el de l’Ajuntament de Barcelona. Des de gener de 2019, en Raúl Gutiérrez és adjunt a Gerència del Grup Sant Pere Claver, posició des de la qual coordina els Serveis Centrals, impulsa canvis de millora organitzativa i dirigeix els serveis d’Al·lèrgia, Odontologia i Proves Complementàries.

David Clusa | Direcció Serveis de Salut Mental

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Psiquiatria i residència realitzada a l’Institut Pere Mata de Reus. Màster en Psiquiatria de sector per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Psicopatologia Clínica per la Universitat Ramon Llull. S’incorpora a la Fundació Hospital Sant Pere Claver com a psiquiatre adjunt el gener de 1996, entitat en la que més tard va ser Coordinador del Centre de Salut Mental d’Adults de Sants (CSMAS) del 1997 a l’any 2001. Des del 2002, és el Cap del Departament de Salut Mental de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.

Mª José Navarro | Direcció Serveis de Tutela

Dirigeix la Fundació Tutelar Lluís Artigues des del gener del 2020. Educadora Social, MBA, Màster en intervenció socioeducativa amb infància, adolescència en risc social, Postgrau d’especialista en sord ceguesa i Tècnica superior en Interpretació de Llengua de Signes. Anteriorment va dirigir el Servei de Teleassistència de la província de Barcelona donant servei a prop de 90.000 persones en situació de vulnerabilitat i gestionant un equip de 300 professionals. Abans de dirigir el servei va desenvolupar les funcions de responsable de Qualitat dels serveis de teleassistència de les delegacions a Catalunya i responsable dels serveis d’intervenció domiciliària. Va participar en el disseny de l’adaptació del servei en l’àmbit operatiu i tecnològic per a persones amb problemes a la comunicació, en la implantació del Protocol de detecció i actuació de maltractaments a gent gran del servei de teleassistència i en l’elaboració del Protocol de Prevenció del Suïcidi del servei de teleassistència. Actualment és membre del Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pere Claver i de l’associació d’entitats tutelars Encaix, que promou la protecció i la millora de les condicions de vida de les persones amb trastorn de salut mental.

Raúl Alcázar | Direcció Serveis Socials

Dirigeix la Fundació Serveis Socials de Sant Pere Claver des de l’abril del 2019. Psicòleg Social i Màster en Direcció Financera, treballa en aquesta institució des del desembre del 2011, inicialment com a Director Tècnic de la Residència i Centre de Dia Tres Pins (recursos d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de la conducta)  i posteriorment compatibilitzant aquesta tasca i la de Director Tècnic de la Residència Cal Muns des del març del 2017 (residència temporal per a persones en situació de sensellarisme i diagnòstic en salut mental), com a Director dels Serveis Residencials de la Fundació. Des de fa més de 20 anys es dedica a la gestió de recursos per a persones amb diversitat funcional, compaginant funcions de Director tècnic i de psicòleg. Actualment és membre del Comitè d’Ètica Assistencial de Sant Pere Claver, de l’Equip de Reflexió Ètica de la Residència Tres Pins,  del Grup de Reflexió Ètica del Consorci de Serveis Socials de Barcelona i de l’Equip de Reflexió Ètica de la Federació DINCAT.

Lluís Mauri | Direcció Institut Docent i Recerca

Dirigeix l´Institut de Docència i Recerca de Sant Pere Claver –  Fundació Sanitària des de l’any 2014. Metge psiquiatre i psicoterapeuta, treballa en aquesta institució des de 1988, inicialment en la Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica d´Adults i posteriorment en l’Equip d´Atenció al Menor, compatibilitzant a partir de 2006 aquesta tasca clínica amb la coordinació de la Formació, la Docència i Recerca del Departament de Salut Mental. Docent de Màsters Universitaris (UB) i estudis de postgrau  en psicoteràpia d´orientació psicoanalítica i atenció a l´adolescència. Ha escrit diferents articles sobre recerca en psicoteràpia i adolescència en revistes especialitzades.