logo Sentits
facebook Twitter LinkedIn Flickr Youtube

Juny'15 | núm. 8
Veure online
www.santpereclaver.org

“El vincle és la connexió humana que m’ha retornat la dignitat”

Guillermo Bono         
         

Guillermo Bono
La vida del Guillermo és una història de superació i resiliència. Després de viure 5 anys al carrer, ha refet la seva vida i ara comença a treballar en un projecte d' habitatges per a persones en situació d'itinerància i en procés d’inserció. Veure vídeo »
shadow
  Notícies
 

Nou programa
L’Ajuntament adjudica a l’UTE Sant Pere Claver-Suara-Garbet la gestió del servei Primer la Llar per a persones sense sostre

Primer la Llar és el nom que l’Ajuntament de Barcelona utilitza per referir-se al nou model d’intervenció, inspirat en diverses experiències internacionals, per a persones en situació d’itinerància que presenten necessitats socials associades a problemes d’habitatge. L’UTE gestionarà 25 pisos a la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de facilitar una llar estable pels usuaris i iniciar un procés de recuperació, autonomia i inserció social. Llegir més »
 

De l’exclusió a la integració
Roch Hurtubise: 'cal posar la persona al centre del procés'

El Palau Macaya acull la visita del professor Roch Hurtubise invitat per l’Ajuntament de Barcelona, de l’Escola de Treball Social de la Universitat de Sherbrooke (Quebec) com a investigador i membre del procés d'avaluació del projecte Chez Soi a Montreal. La conferència va presentar el model d’intervenció Housing First al Canadà per facilitar a les persones en situació d’itinerància un habitatge amb un suport acompanyat. El model que s’està implementant a la ciutat de Barcelona ha estat efectiu en un 80% dels casos al Canadà i ara s’està exportant com a projecte pilot a diverses ciutats europees animats pels resultats que s’han aconseguit als Estats Units. El professor va plantejar interessants reptes sobre la problemàtica social, com a part d’una estratègia més global i transversal entre els serveis que reverteixen en la salut i el benestar de les persones vulnerables. Hurtubise va parlar del vincle entre pobresa i salut mental i va aprofitar per presentar el projecte interactiu sobre històries de vida de persones itinerants al Canadà. Vídeo web »
 

Sensellarisme
Més persones viuen al carrer

La crisi, l’atur, les dificultats per accedir a una vivenda, l’augment de les desigualtats identifica el sensellarisme com una manifestació més de la pobresa emergent a les ciutats. Les històries de vida com la del Guillermo Bono no són més que la punta de l’iceberg. A Espanya hi ha més de 22.938 persones sense sostre, segons dades de l’INE (2012), 2000 persones més que abans de començar la crisi l’any 2005. Els experts alerten que: “entre el 2008 i 2014 ha augmentat un 27% la xifra de persones sense sostre i els recursos segueixen essent escassos”. Arrels Fundació calcula que 892 persones dormen al carrer de Barcelona cada nit, segons l’últim recompte el passat mes de maig. Vídeo Guillermo »
 

Barcelona desigual
La renda del barri més ric de Barcelona multiplica per sis la del barri més pobre

Els ingressos mitjans de les famílies catalanes han caigut un 8% els últims 5 anys i el 15% de la població es troba en risc de pobresa. Són dades de l'Institut d'Estadística que serveixen per saber com viuen els ciutadans i quins problemes tenen per arribar a finals de mes. La desigualtat entre els diferents districtes de la ciutat de Barcelona està generant que cada vegada hi hagi més persones en situació de vulnerabilitat en termes de dependència. Llegir més »
 

Professionals a peu de carrer
Deixar el carrer és el primer pas per recuperar-se

Des de fa 7 anys, l’Equip de Salut Mental Sense Sostre ( ESMeSS) treballa per atendre persones en situació d’itinerància i amb Trastorn Mental Sever. Una vegada els gestors de casos que aporta Sant Pere Claver al projecte aconsegueixen intervenir i crear ‘el vincle terapèutic’ per generar una relació de ‘confiança’ amb els usuaris s’intenta cobrir les necessitats bàsiques de la persona per intentar-la vincular a la xarxa de Salut Mental territorialitzada. Durant el 2014, l’equip de gestor de casos va atendre 53 persones, majoritàriament homes entre 35 i 60 anys, principalment amb diagnòstic d’esquizofrènia. Llegir més »
shadow
Persona tutelada perquè
recuperi la seva autonomia
  Mirades
“Podem tardar mesos o anys en crear una relació de confiança mínima amb les persones sense sostre. El lligam acostuma a ser fràgil”
Entrevistem a Ferran Mancera, Manel Prieto, Estefania Cuello i Albert Briansó coordinadors del Pla Individual ESMESS Llegir més »
shadow
L’efecte curatiu de la paraula
  Benestar i Salut
L’efecte curatiu de la paraula
La psicoteràpia va néixer com a ciència al darrer quart del segle XIX. Aquesta disciplina és relativament jove i en continu procés d’expansió. Llegir més »
shadow
La Càpsula
Guia de Salut
Vídeos
Premsa

C. Vila i Vilà, 16. 08004 Barcelona  |   Tel. 93 442 39 03
info@santpereclaver.org  |   www.santpereclaver.org

Fundació Sanitària Fundació Tutelar Fundació Social
facebook Twitter LinkedIn Flickr Youtube
shadow

Em vull donar de baixa del butlletí | Em vull donar d'alta del butlletí

Abans d'imprimir aquest correu electrònic, pensa bé si és imprescindible fer-ho. El Medi Ambient és cosa de tots.