logo Sentits
facebook Twitter LinkedIn Flickr Youtube

Desembre'14 | núm. 6
www.santpereclaver.org

Cal Muns obre les portes

Al setembre la institució va organitzar conjuntament amb les entitats del barri una festa i Jornada de portes obertes coincidint amb la campanya #HeroiEtsTu d'hàbits de vida saludables
Inauguració Cal Muns
Cal Muns entrarà en funcionament el mes de febrer per oferir un conjunt integral de serveis de salut, socials i residencials així com desenvolupar una important tasca divulgativa i docent. Els principals serveis aniran destinats a persones amb problemes de salut mental, discapacitat intel·lectual, joves i famílies en situació de vulnerabilitat i infància en risc.
shadow
  Notícies
 

No hi ha salut, sense salut mental
Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental (10 octubre), Sant Pere Claver va organitzar diverses activitats de sensibilització d'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per conscienciar a l'opinió pública sobre temes que els experts detecten i valoren rellevants per la salut mental de la població en tots els aspectes de la vida d'una persona. Llegir més »
 

Els usuaris participen com a voluntaris en el Gran Recapte
Tot coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 desembre) la Residència i el Centre de Dia Tres Pins s'han sumat al conjunt d'actes de sensibilització que organitzava el Consell Sectorial de Persones amb Discapacitat del Districte de Sants-Montjuïc per participar en el Gran Recapte d'Aliments organitzat pel Banc dels Aliments. Llegir més »
 

Nou llibre 'Adolescencia y Transgresión'
L'Equip d'Atenció al Menor (EAM) publica "Adolescencia y transgresión" un llibre que pretén contribuir a la comprensió dels problemes de conducta més conflictius que determinats adolescents poden plantejar en els seus entorns de convivència. El llibre va adreçat a una àmplia xarxa de professionals que, tant des de contextos educatius, socials, sanitaris, com judicials, mantenen contacte amb adolescents als que intenten ajudar. Llegir més »
 

My LIFE: projecte innovador en l'àmbit de l'autonomia i capacitació
My LIFE és un nou programa de capacitació i entrenament d'habilitats per una major autonomia de la persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental. Durant aquest 2014, l'ecosistema per la innovació social MOMENTUM (impulsat per ESADE i BBVA) van triar My LIFE entre gairebé 300 projectes per assessorar i acompanyar a la Fundació en la rèplica del projecte britànic a Catalunya. Durant el 2015 Sant Pere Claver - Fundació de Serveis Socials posarà en marxa el primer Centre de Capacitació MY LIFE a la ciutat de Barcelona atenent a 24 usuaris. Llegir més »
 

Debat entorn el TDAH. Infants hiperactius o infants moguts?
Què volen dir els experts quan parlen del Trastorn per Dèficit d'Atenció (TDAH)? Per entendre i conèixer millor aquest trastorn els professionals del CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil) han elaborat aquesta Guia de salut per entendre de què estem parlant, què podem fer els pares i mares? Com es pot detectar? Podem reconèixer algun símptoma? Llegir més »
shadow
El pas a l'adolescència
  Mirades
"L'adolescència és com una mudança: mai trobem res del que busquem"
Entrevistem a la Dra. Assumpció Soriano Sala, Psiquiatra i Psicoanalista. Hospital de Dia per a Adolescents. Llegir més »
shadow
Vida medicalitzada
  Benestar i Salut
La felicitat perdura en el temps?
Estem cada vegada menys preparats per viure moments o situacions de neguit o patiment mental?
En molts trastorns de salut mental cal diferenciar entre el mal ús i l'ús raonat dels medicaments.
Llegir més »
shadow
La Càpsula
Guia de Salut
Vídeos
Premsa

C. Vila i Vilà, 16. 08004 Barcelona  |   Tel. 93 442 39 03
info@santpereclaver.org  |   www.santpereclaver.org

Fundació Sanitària Fundació Tutelar Fundació Social
facebook Twitter LinkedIn Flickr Youtube
shadow

Em vull donar de baixa del butlletí | Em vull donar d'alta del butlletí

Abans d'imprimir aquest correu electrònic, pensa bé si és imprescindible fer-ho. El Medi Ambient és cosa de tots.