Menu Close

Sant Pere Claver inaugura dues exposicions d’Art Brut

20/01/2016. Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials organitza, en col·laboració amb la Fundació Setba, Alterarte, la Fundació Bassat, dues noves exposicions d’Art Brut que s’inauguraran el 22 i 28 de gener a Mataró i Barcelona, respectivament. A més, les mostres exhibiran dues col·leccions inèdites dels pacients dels psiquiatres de prestigi i grans col·leccionistes d’art brut Ramon Sarró i Jordi Obiols que anteriorment s’han exposat a París, Londres i altres capitals mundials.

El proper divendres 22 de gener s’inaugura la mostra d’Art Brut a la Nau Gaudí de Mataró, que obrirà l’exposició d’art brut fins al proper 3 d’abril. L’espai de l’Eixample de la Fundació Setba de Barcelona es podrà veure des del dijous 28 de gener fins al proper 26 de febrer.

MuseuBassat_Expo_Invitacio_3.09.14L’Art Brut forma part d’un dels programes de la Fundació Serveis Socials per la inserció d’artistes amb problemàtica mental i compta amb el Museu d’Art Brut (mAB) impulsat per Sant Pere Claver per tal de facilitar l’intercanvi, la difusió i el desenvolupament artístic del seu potencial.

Les obres d’Art Brut retraten l’inconscient de les persones amb problemes de salut mental que no tenen formació en belles arts, i per tant poden saltar-se totes les normes estètiques. En aquest cas, l’art és un mitjà d’expressió i elaboració del patiment per canalitzar les angoixes i fantasies, lluny de les teràpies convencionals.

El pintor i escultor francès Jean Dubuffet, va encunyar el concepte d’art brut per referir-se a “l’operació artística pura, bruta, reinventada en la totalitat de les seves fases per l’autor, només a partir dels seus impulsos”.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Feu clic a una estrella per puntuar-la.

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara! Sigues el primer a valorar aquesta publicació.

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental, Serveis Socials