Menu Close
Posar en valor el que som

La Fundació Sanitària Sant Pere Claver, la més veterana de les institucions que constitueixen el Grup Sant Pere Claver, celebra enguany el seu 70è Aniversari amb un calendari d’activitats 2018 que podeu consultar. És un temps de celebració, però no només lúdica o commemorativa. Volem que sigui un període que ens permeti reconèixer-nos en el que som, d’on venim, per què fem el que fem i per què ho fem d’una manera determinada, d’on neixen el nostres valors.

L’essència del Grup Sant Pere Claver es copsa entenent els seus 70 anys d’història. Amb les aportacions de cada persona que hi ha dedicat part de la seva vida. Tots i cadascun de nosaltres hem anat fent Sant Pere Claver. Un primer pas és procurar esbrinar el perquè dels seus orígens i amb què es van inspirar les persones que van començar aquesta apassionant història. Per fer això ens recolzarem en dues figures essencials per l’origen de la Fundació. Estem parlant del Pare Lluís Artigues (s.j.) i de Sant Pere Claver.

El Pare Lluís Artigues fou un jesuïta que en els anys foscos de la postguerra, cap al 1948, quan la immigració havia cobert de barraques les vessants de la muntanya de Montjuïc, va atendre la petició del Bisbe de Barcelona d’ajudar als veïns del que llavors s’anomenava la Terra Negra del barri del Poble-sec. I a tal fi va fundar una Parròquia, un Centre Sanitari i una Escola d’Oficis. L’altra figura, aquesta més històrica, és la de Sant Pere Claver. D’ell volem destacar la seva vocació d’atenció i servei als més desfavorits dels desfavorits de la seva època. Ell mateix es va anomenar esclau dels esclaus, i així ho va fer. Va marxar a Colòmbia, a Cartagena d’Índies, que era un dels més importants mercats d’esclaus de la seva època, i va dedicar la seva vida a cuidar-los tot vivint amb ells.

Dues figures històriques que encarnen i donen exemple dels valors que ens inspiren des dels nostres orígens: compromís solidari i atenció propera a les persones en situació de vulnerabilitat, il·lusió per donar bon tracte i fer la feina ben feta, flexibilitat per adaptar-se a les noves necessitats de l’entorn tot valorant i mantenint allò que funciona bé i que ens dóna identitat, sostenibilitat no tan sols entesa en termes de gestió econòmica, sinó també de gestió dels professionals que hi treballem i que som el motor d’un Grup que ha crescut amb els anys oferint una atenció més integral.

La Fundació Sanitària fa 70 anys, però les altres fundacions germanes del Grup també estaran de celebració: la Tutelar del seu 10è Aniversari i la de Serveis Socials del seu 7è, motiu que ha inspirat el logo de la festa “10 x 7 = 70 anys al teu costat”. Acolliment, acompanyament, bon tracte, espais de reflexió, cura de les persones però també dels professionals… Tot això ens parla d’un estil, d’un tarannà que ens caracteritza i que fa que siguem qui som, i que volem seguir sent, al menys en els propers 70 anys!

Programa d'activitats 2018

Gràcies a totes les persones, professionals, voluntaris, patrons i administarcions públiques que durant aquests 70 anys han fet possible el projecte de la Fundació. I, especialment, als usuaris i familiars que han dipositat la confiança en nosaltres per acompanyar-los en els seus projectes de vida.

Per a més informació o dubtes: 70aniversari@santpereclaver.org.

Skip to content