2017   Gener - juny   Juliol - desembre    •    2016   Gener - juny   Juliol - desembre

2015   Gener-desembre    •    2014   Gener - juny   Juliol - desembre    •    2013   Gener a desembre


03/12/2018. El Periódico. "No somos discapacitados, tenemos capacidades diferentes"
Los chicos del Centro de Día Tres Pins de Barcelona juegan mensualmente a ping-pong con personas federadas para mejorar su integración. Esta actividad también les supone enfrentarse a tareas cotidianas y aprender a gestionar las emociones y la relación con otra gente.
Veure vídeo


29/11/2018. Ara. L’art dels “irreductibles” ocupa les cel·les de la Model
L’art irreductible. Miratges de l’Art Brut, que mostra l’art que fan els que viuen fora del sistema, aïllats moltes vegades contra la seva voluntat. L’exposició, amb peces del Museu d’Art Brut de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, també es pot visitar a la Nau Gaudí de Mataró.
Llegir més


27/11/2018. TV3. L'art brut vol trencar les seves barreres a la Model i la Nau Gaudí
L'antiga presó Model i la Nau Gaudí de Mataró acullen una doble exposició sobre l'art brut. L'exposició, amb peces del Museu d’Art Brut de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, vol demostrar que obres de Joan Miró o Miquel Barceló també tenen característiques d'aquest art "irreductible".
Veure vídeo


22/11/2018. Betevé. Les entitats que ofereixen serveis de salut dental gratuïts avisen que estan saturades
L’Ajuntament ha posat en marxa un servei d’odontologia municipal adreçat als col·lectius més desafavorits, però fins ara on acudien les persones sense recursos que necessitaven un dentista? Entrevista a Albert Martínez, coordinador del servei d’odontologia de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.
Llegir més


Novembre 2018. El Punt Avui. L’art del sensible.
La Model s’estrena com a espai artístic amb una exposició d’obres creades per persones en situació de reclusió, en risc d’exclusió i amb trastorns mentals.
Llegir més


Novembre 2018. Betevé. Exposició d’Art Brut a les cel·les de la Model
L’Espai Memorial de la Model acull un projecte que pretén mostrar una panoràmica sobre les essències de l’Art Brut. Per la comissària Mery Cuesta, la mostra “també parla sobre la necessitat de crear, sobre aquesta pulsió que tenim els humans, de vegades, de fer activitats artístiques, de vegades en situacions extremes”.
Llegir més


Setembre 2018. ZonaSec. El programa SportJove ratlla l’‘overbooking’ d’inscrits
SportJove, programa de salut que promou la pràctica esportiva entre adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, comença el Curs 2018-19 amb activitats de pàdel, basquet i futbol sala.
Llegir més


26/05/2018. El3.cat. 172 persones dormen cada nit als carrers de Sants-Montjuïc i unes 111 ho fan en equipaments
El Recompte 2018 ha comptabilitzat fins a 172 persones dormint als carrers dels barris de Sants-Montjuïc, un 8,5% menys que l'any passat, situant el districte com el tercer amb més nombre de persones sense llar. La zona de la muntanya de Montjuïc és l'àrea on es van trobar més persones dormint al carrer.
Llegir més


17/05/2018. Bàsics (Betevé). El Recompte 2018 visualitza 956 persones dormint al carrer i 2.099 allotjades en equipaments
Entrevista amb Joaquim Corral, Portaveu de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL), per parlar sobre els resultats del Recompte 2018.
Veure entrevista (00:01:37)


Maig 18. ZonaSec. Èxit de públic al concert solidari de Sant Pere Claver a la sala BARTS
El 8 de maig la sala BARTS va acollir un concert solidari organitzat per la Fundació Sant Pere Claver per recaptar fons per a la promoció del projecte Consulta Jove, un servei de prevenció en salut mental per a adolescents i joves.
Llegir més


15/05/2018. Ara. El 15% de les persones que no poden pagar un pis tenen feina
Entre les persones que resideixen als centres públics de la ciutat de Barcelona, el 15% tenen una feina però els seus ingressos no són suficients per pagar el lloguer d’una habitació o un pis, segons les dades del 2017.
Llegir més


09/05/18. El3.cat. Més de 300 persones participen del concert solidari de Sant Pere Claver per la Consulta Jove de la Marina
Sant Pere Claver va organitzar el 8 de maig un concert solidari a la Sala Barts amb les actuacions de Cesk Freixas, La Soul Machine i Damià Olivella a favor de Consulta Jove, un servei pioner especialitzat en l’atenció i prevenció en salut mental per a adolescents i joves de 12 a 21 anys.
Llegir més


08/05/18. Time Out. Concert solidari #70anysjunts: Soul Machine + Cesk Freixas + Damià Olivella
Concert benèfic a favor del programa Consulta Jove al barri del Poble-sec on hi veurem els directes de La Soul Machine i la seva barreja de soul i R&B, la cançó reivindicativa de Cesk Freixas i al cantautor soul blues Damià Olivella.
Llegir més


25/04/18. Enderrock. Soul, blues i cançó d'autor solidàries
La Soul Machine, Damià Olivella i Cesk Freixas s'uniran el proper 8 de maig a la sala Barts en un concert solidari per recaptar fons pel projecte Consulta Jove, un servei de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària per a l'atenció i prevenció precoç dels joves entre 12 i 21 anys.
Llegir més


18/04/18. El Periódico. Una empenta per a l’autonomia
El programa My Life fomenta l’autonomia i l’empoderament de persones amb disCapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental a través de l’aprenentatge i entrenament de les habilitats de la vida diària. Obra Social La Caixa dóna suport al programa per contribuir a transformar la realitat social de persones en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


01/04/18. Zona Sec. Sant Pere Claver celebra 70 anys amb un concert solidari
La recaptació es destinarà a Consulta Jove, un programa especialitzat en l’atenció i prevenció en salut mental per a adolescents i joves entre 12 i 21 anys.
Llegir més


08/04/2018. Fora de tot: els sense llar
Finlàndia ha aconseguit ser l'únic país d'Europa que ha reduït la xifra de persones sense llar mentre que a tota Europa ha pujat de manera alarmant, sent Barcelona a nivell espanyol la ciutat que té més persones dormint al carrer.
Veure reportatge


27/03/18. Ràdio-Actius. Ments Obertes & Radioactius
Alguns socis/es del Club Social Ments Obertes visiten RàdioActius per explicar quines activitats de lleure realitzen des del Club Social per promoure la participació comunitària i la integració social de persones que reben atenció de la xarxa de salut mental.
Llegir més


27/03/18. Betevé Notícies. El centre de dia Dar Chabab atén regularment 25 joves immigrants vulnerables
La Casa dels Joves, com es tradueix Dar Chabab, obre de 9 a 21 h i hi treballa un equip multidisciplinar d’educadors, integradors socials, terapeutes, psicòlegs, psiquiatres, infermers i experts en tallers que ofereixen atenció personalitzada per acompanyar i facilitar la inclusió social de joves migrants en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


19/03/18. Ccma.cat. "Fora de tot: Els sensellar" a 30 Minuts TV3
A Europa augmenta el nombre de persones sense llar. A Catalunya, hi ha 5.741 sense sostre i, més del 50%, a Barcelona. Per contrast, Finlàndia ha aconseguit que gairebé ningú no dormi al carrer. El programa 30 Minuts del diumenge 25/03/2018 mostrarà com s'aborda el sensellarisme, una problemàtica emergent a Europa.
Llegir més


17/03/18. L’Informatiu Cap de Setmana (TVE). Dar Chabab, equipament per a joves migrants en situació de vulnerabilitat i de carrer
Dar Chabab – La Casa dels Joves ofereix una atenció personalitzada a través de l’acollida i el vincle per acompanyar i facilitar la inclusió a la societat dels joves migrants en situació de vulnerabilitat. És un servei diürn i compta amb un equip de professionals multidisciplinari.
Veure notícia (a partir del 13.40)


14/03/18. DiRBloc. La Fundació DiR presenta el projecte "Yoga For All"
La Fundació DiR promou conjuntament amb les Fundacions Grup Sant Pere Claver i Pere Tarrés diferents sessions de ioga amb l'objectiu d'apropar els beneficis d'aquesta modalitat a persones en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


22/02/2018. La Vanguardia. Cuando de niño dormía en la calle temía por mi vida
Una veintena de jóvenes que viven en la calle y en situación de alta vulnerabilidad utilizan de forma regular el nuevo equipamiento Dar Chabab – La Casa dels Joves en Barcelona. El centro fomenta su inclusión social mediante una atención sociosanitaria individualizada.
Llegir més


20/02/2018. Deuwatts (Betevé). "Traumes"
Viure un atemptat terrorista, un accident o marxar forçadament del teu país poden ser traumes que en alguns casos desemboquen en estrès posttraumàtic. El reportatge “Traumes” explora la naturalesa dels traumes i la capacitat humana per recuperar-se.
Veure reportatge


09/02/18. El Punt. Dar Chabab ha de ser un trampolí cap a la inclusió social de joves vulnerables
Al novembre va obrir al barri barceloní del Fort Pienc Dar Chabab (La Casa dels Joves), un centre diürn social i sanitari per atendre joves migrants que viuen al carrer i estan en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


05/02/18. SER. Dar Chabab, esperança per als nois del carrer
Dar Chabab, La Casa del Joves, és l'únic centre d'aquestes característiques a l'Estat espanyol. Des de la seva obertura al novembre de 2017 ja han passat més de 50 joves migrants en situació de vulnerabilitat i de carrer.
Escoltar àudio


03/02/18. El País. La Casa de los Jóvenes, un antídoto contra la exclusión
Dar Chabab, La Casa de los Jóvenes, acoge a 25 chicos migrantes en situación de vulnerabilidad y de calle para fomentar su inclusión social a través de una atención sociosanitaria individualizada.
Llegir més


28/01/2018. Ara. Una llar per deixar de ser els ‘nens de la cola'
Al Dar Chabab el Youssef comparteix espai amb una vintena de nois que van i venen. Al centre no hi poden dormir però tenen tres àpats calents, dutxes i servei de bugaderia, a més de psicòlegs, educadors i metges. Com ell, són nois marroquins que van arribar a Catalunya sols, que no van trobar feina i en molts casos van acabar al carrer.
Llegir més


16/01/18. El Periódico. Salut mental i risc d'exclusió
Un estudi realitzat als CSMIJ i CSMA dels districtes de Sants-Montjuic presentat conjuntament per Sant Pere Claver – Fundació Sanitària i Fundació Pere Tarrés revela que més de la meitat dels pacients amb trastorns cognitius es troben en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


15/01/18. El Punt Avui. El 2017 es tanca amb el doble de menors estrangers sols
Un total de 1.489 menors estrangers no acompanyats van arribar l'any passat a Catalunya, van ser més del doble dels hi havien arribat el 2016. Dar Chabab - La Casa dels Joves atén regularment en el seu primer mes una vintena de joves migrants en situació de vulnerabilitat que viuen al carrer.
Llegir més


12/01/18. Ccma.cat. Entrem al nou centre per a joves immigrants, que han de continuar dormint al carrer
A Dar Chabab – La Casa dels Joves els menors es poden dutxar o menjar alguna cosa i reben el suport d'especialistes que els ajuden a prevenir o tractar les addicions a les drogues. És un projecte pilot del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, del qual formen part l'Ajuntament de Barcelona i la DGAIA.
Veure


12/01/18. Telenotícies (TV3). La Casa dels Joves, un centre de dia per a joves immigrants que dormen al carrer
Fa un mes i mig que va entrar en funcionament, i hi assisteixen regularment una vintena de joves. Són marroquins, d'entre 18 i 21 anys, que acudeixen al centre per dutxar-se, rentar la roba o menjar. També se'ls ofereix ajuda psicològica o mèdica.
Veure


10/01/18. Ccma.cat. El primer centre de Barcelona per a joves que dormen al carrer n'acull una vintena
Són nois d'entre 18 i 21 anys que dormen al carrer i que al centre Dar Chabab (La Casa dels Joves) poden dutxar-se, rentar roba i rebre ajuda de professionals.
Llegir més


09/01/18. Catalunya al dia (Catalunya Ràdio). Dar Chabab, el primer centre de dia de Barcelona per atendre nens del carrer
Avui hem començat el "Catalunya al dia" parlant de Dar Chabab, el primer centre de dia de Barcelona per atendre nens del carrer, que ha aconseguit que en el primer mes de funcionament hi vagin regularment una vintena de joves. Tots procedeixen del Marroc i viuen al carrer perquè, per diferents motius, s'han quedat sense cap tipus de protecció.
Escoltar àudio: 09.05


09/01/18. Catalunya Ràdio. Atenció als nens del carrer: Dar Chabab
El primer centre de dia que hi ha a Barcelona per atendre nens del carrer ha aconseguit que en el primer mes de funcionament hi vagin regularment una vintena de joves. Són nois d'entre 18 i 21 anys que dormen al carrer i que, al centre, poden dutxar-se, rentar roba i rebre ajuda de professionals per atendre les addiccions.
Escoltar àudio


07/01/18. El País. Consulta oberta per tractar la salut mental adolescent
El projecte Consulta Jove de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària és un dispositiu d'accés gratuït, confidencial i sense cita prèvia perquè els adolescents d'entre 12 i 21 anys tinguin un lloc de confiança on explicar la seva situació o malestar emocional amb l'objectiu d'atendre i prevenir trastorns mentals entre els joves.
Llegir versió cat    Llegir versió cast


03/01/18. El País. Lupa a la salut mental de les persones sense llar
Cal Muns, situat en el barri de La Bordeta, és un equipament residencial d'atenció social i sanitària dirigit a persones en situació de sensellarisme i que pateixen algun trastorn mental.
Llegir versió cat    Llegir versió cast


25/12/17. Social.cat. El 60% de les persones amb problemes de salut mental es troba en risc d'exclusió social
Un informe de la Fundació Sanitària Sant Pere Claver i la Fundació Pere Tarrés constata que una de cada quatre persones patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida i la seva evolució dependrà dels factors que incideixen en la seva aparició.
Llegir més


13/12/17. CCMA. Barcelona posa en el focus la prevenció i la detecció de problemes de salut mental en adolescents
Un informe que ha fet l'Ajuntament de Barcelona ha constatat com els problemes de salut mental són més freqüents en els barris de renda més baixa. Destaquen els districtes de Ciutat Vella, Nou Barris, Sants-Montjuïc i Sant Martí. Estar a l'atur o tenir baix nivell educatiu són factors de risc. Les desigualtats socials afecten la salut mental dels adults, però també dels nens i els joves.
Llegir més


01/12/17. La Marina. La Marina (102.5FM) acull Ràdio Ments Obertes
La ràdio del barri col·labora amb el Club Social Ments Obertes Sants-Montjuïc de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, un projecte de participació comunitària i integració social per a persones amb problemes de salut mental mitjançant activitats d'oci inclusiu.
Llegir més


01/12/17. CCMA. Més del 70% de les persones amb trastorn mental han viscut situacions vitals crítiques, segons un estudi
Una recerca duta a terme en els centres de salut mental infantojuvenil i d'adults del districte de Sants-Montjuïc de la Sant Pere Claver – Fundació Sanitària conclou que el 71% de les persones amb un trastorn mental han viscut situacions vitals crítiques com ara maltractaments o assetjaments, diversos ingressos psiquiàtrics o abandonament.
Llegir més


30/11/17. Catalunya Press. La majoria de pacients de salut mental a Sants-Montjuïc està en situació de risc social
El 60% dels pacients de salut mental del districte de Sants-Montjuïc de Barcelona està en situació de risc social, segons revela un informe fet públic aquest dijous a la Fundació Pere Tarrés i Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.
Llegir més


28/11/17. Betevé. Exhibició "Tennis Taula per a tothom"
Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebrarà el 3 de Desembre, la Fundació Serveis Socials Sant Pere Claver, la Federació Catalana de Tennis de Taula, l'Associació BCN Esport i la Fundació Barcelona Olímpica han organitzat un acte per donar a conèixer el projecte d'esport inclusiu “Tenis taula per a tothom”
Llegir més


22/11/17. Social.cat. Barcelona obrirà un centre de dia que donarà servei als joves migrants en situació vulnerable
El centre tindrà una capacitat per atendre 25 joves de manera simultània i tindrà un servei diürn de 9.00 a 21.00 hores, els 365 dies de l'any. Estarà ubicat al barri del Fort Pienc i donarà una atenció personalitzada a aquests joves per part d'un equip de professionals multidisciplinari.
Llegir més


22/11/17. El Punt. La setmana vinent obre el centre per a joves migrants vulnerables
Dar Chabab, La Casa dels Joves, és el nom del centre social i sanitari que està a punt d'obrir-se a Fort Pienc, a Barcelona, per atendre joves migrants en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


22/11/17. Betevé. El centre de dia per a joves migrants vulnerables, a punt d'obrir
El centre de dia per als menors migrants en situació de vulnerabilitat obrirà portes el 29 de novembre. Està ubicat al Fort Pienc i fa setmanes que l'equip multidisciplinar d'educadors, psicòlegs i integradors socials hi treballen per donar suport als joves en la seva inclusió social.
Llegir més


21/11/17. La Vanguardia. Barcelona abrirá equipamiento para jóvenes migrantes en situación vulnerable
Barcelona abrirá un nuevo equipamiento para jóvenes migrantes en situación de vulnerabilidad y de calle en Fort Pienc. El centro trabaja a partir de la acogida, el acompañamiento y la inclusión de los jóvenes y funcionará los 365 días del año de 9 a 21 horas.
Llegir més


21/11/17. Ara. El nou centre per als ‘nens de la cola' obrirà el dia 29
L'equipament treballarà a partir de l'acollida, l'acompanyament i la inclusió de joves migrants en situació de vulnerabilitat i funcionarà tots els dies de l'any de 9 a 21 hores. Tindrà capacitat per atendre 25 nois de manera simultània, no tots necessàriament nens de la cola.
Llegir més


05/11/17. El periódico. Més d'un centenar de persones no tenen llar o viuen en situació d'infrahabitatge a Sabadell
L'Ajuntament treballa en un projecte de 'housing first' en el qual busca oferir primer un habitatge digne i permanent.
Llegir més


07/11/17. El3.cat. Proposen atorgar la Creu de Sant Jordi a la Fundació Sant Pere Claver del Poble-Sec
El Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec han proposat al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que reconegui els 70 anys de trajectòria de la fundació lliurant-li l'any vinent la Creu de Sant Jordi.
Llegir més


06/10/17. El3.cat. Sant Pere Claver i Saräu pioneres a la ciutat amb una guia d'oci inclusiu i d'accés a la cultura a Sants-Montjuïc
Les dues entitats organitzen una primera trobada per impulsar l'oci inclusiu i l'accés a la cultura als barris amb la finalitat de crear nous projectes d'innovació social a favor de la promoció de l'oci inclusiu en el districte.
Llegir més


04/10/17. Món Empresarial. El model de gestió de les entitats socials, a debat
L'objectiu de la jornada promoguda per la Fundació Pere Tarrés i Sant Pere Claver ha estat definir quins són els elements que les entitats del Tercer Sector necessiten per esdevenir més fortes i aconseguir així el desenvolupament i implicació de les persones que hi treballen.
Llegir més


28/09/17. BTV Notícies 73. El Club Social Ments Obertes acosta l'oci a persones amb trastorns mentals
El Club Social Ments Obertes de Sants-Montjuïc és un espai adreçat a persones adultes amb trastorn mental que, a través de a l'organització d'activitats de lleure, promou la participació comunitària i la integració social.
Llegir més


23/09/17. TVE2. Para todos La 2
Desprès dels atemptats a Barcelona i Cambrils, Joseba Achotegui, Psiquiatre i responsable del Servei d'Atenció Psicopatològica i Psicosocial a Immigrants i Refugiats (SAPPIR), analitza què ha fallat en la integració d'aquests joves.
Veure entrevista


20/09/17. El3.cat. El Poble-sec recapta 4.000 euros amb un concert benèfic per la inclusió social
La Coordinadora d'Entitats del Poble-sec i el Grup Sant Pere Claver van organitzar el concert benèfic per un "Poble-sec inclusiu" en el que es van recaptar prop de 4.000€, que es destinaran a projectes socials pels col·lectius més vulnerables del barri.
Llegir més


15/09/17. EFE. Fundación Caja de Ingenieros lanza un proyecto para personas en situación de vulnerabilidad
La Fundación Caja de Ingenieros y Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials firman un acuerdo para lanzar "My life", un proyecto pedagógico para fomentar la autonomía de 15 jóvenes en riesgo de exclusión social
Llegir més

La Fundación Caja de Ingenieros y Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials firman un acuerdo para lanzar 'My life'

13/09/17. Time Out. Els imperdibles. Tres coses que has de fer aquesta setmana
La Coordinadora d'Entitats del Poble Sec amb la col·laboració del Grup Sant Pere Claver organitzen l'espectacle benèfic "Per un Poble Sec inclusiu" a favor dels col·lectius més vulnerables del barri. L'espectacle compta amb les actuacions de l'esbart Ciutat Comtal i el grup vocal Sound Dreamers.
Llegir més (pàg. 4)

espectacle benèfic 'Per un Poble Sec inclusiu'

31/08/17. Diario Público. Salud mental en tiempos difíciles
El Dr. Joseba Achotegui explica alguns dels factors de risc rellevants en la salut mental dels joves immigrants desprès dels atemptats a Barcelona i Cambrils.
Llegir més

He dedicat molts anys als immigrants a l'hospital Sant Pere Claver

25/08/17. La Contra - La Vanguardia. Allà on creix el perill creix també el que ens salva
He dedicat molts anys als immigrants a l'hospital Sant Pere Claver: sé que no hi ha risc d'exclusió hi ha l'oportunitat de prosperar junts.
Llegir més català - Llegir més castellà

He dedicat molts anys als immigrants a l'hospital Sant Pere Claver

18/08/17. Xarxanet.org. Barcelona acollirà la II Jornada de Salut Mental i Exclusió Social
El Parc Sanitari Sant Joan de Déu i la Fundació Sant Pere Claver organitzen el 4 d'octubre aquest esdeveniment per posar en relleu la necessitat d'acompanyar i millorar l'atenció de les persones amb trastorn mental greu.
Llegir més

Barcelona acollirà la II Jornada de Salut Mental i Exclusió Social

01/07/17. Joia Magazine. Viure al carrer quan tens un trastorn de salut mental
A Catalunya més de 1.300 persones dormen al carrer cada dia. La manca de recursos bàsics debilita les persones que no poden accedir a un habitatge i agreuja la seva salut mental.
Llegir més (pàgina 22)

Viure al carrer quan tens un trastorn de salut mental

22/06/17. Betevé. Informatiu Notícies 73
Blanca Pi, guanyadora del Concurs de Cartells de la Festa Major del Poble-sec i col·laborada del Grup Sant Pere Claver, destina el premi a les activitats d'oci inclusiu realitzades pel Club Social Ments Obertes de Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials.
Veure notícia (Minut 7)

Blanca Pi - cartell festa major poble-sec

15/06/2017. Clúster Salut Mental Catalunya. Gairebé 700 artistes participen en el Premi Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán
L'objectiu del certamen, on enguany han participat un total de 694 artistes usuaris dels serveis de salut mental de Catalunya, és millorar l'atenció a les persones amb problemes de salut mental i estimular la participació activa en el seu propi procés a través de l'art com a mitjà d'expressió.
Llegir més

Clúster Salut Mental Catalunya

14/06/17. El3.cat. La Festa de l'esport de Sants-Montjuïc reconeix la temporada histórica dels nostres equips i esportistes
A la festa també es va premiar la iniciativa dels runners solidaris d'SportJove del Grup Sant Pere Claver, un programa de sensibilització i integració que fomenta la pràctica esportiva entre joves amb problemes de salut manetal i/o risc d'exclusió social.
Llegir més

Festa de l'esport de Sants-Montjuïc

13/06/2017. Diari de la Discapacitat. Entrega dels guardons de la XIX edició del Premi d'Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán
El 16 de juny a les tindrà lloc a l'auditori del CaixaForum de Barcelona l'entrega de guardons de la XIX edició del Premi d'Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán, que organitza la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, conjuntament amb Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya.
Llegir més

Diari de la Discapacitat

12/06/17. Barcelona.cat. La diversitat omple la Festa Major del Poble-sec
La il·lustradora Blanca Pi ha guanyat el concurs de cartells de la Festa Major del Poble-sec amb un disseny que reflecteix la diversitat cultural i alguns dels llocs més emblemàtics del barri. Destinarà el premi a la Fundació Sanitària Sant Pere Claver, amb qui col·labora des de fa anys.
Llegir més

Cartell festa major poble-sec

01/06/2017. Zona Sec. Puja el nombre de persones que dormen al carrer
De les 1.026 persones que dormen al carrer a Barcelona, 188 ho fan a Sants-Montjuïc. Hi ha 1.954 persones allotjades en equipaments municipals o entitats socials i 415 que viuen en assentaments irregulars. Des del 2008 fins a l'actualitat el nombre de persones que dormen a la via pública ha augmentat un 56%.
Llegir més (portada i pàgina 3)

ARA Criatures

12/06/2017. El3.cat. La guanyadora del cartell de la Festa Major del Poble-sec 2017 destina el premi a la Fundació Sant Pere Claver
El barri del Poble-sec va presentar al pati del centre cívic el Sortidor el cartell de la seva Festa Major, que tindrà lloc entre el 14 i el 23 de juliol. La guanyadora ha estat Blanca Pi, veïna de Sant Cugat del Vallès que coneix molt bé el barri per ser col·laboradora a la Fundació Sant Pere Claver, a qui ha decidit destinar el premi.
Llegir més

Cartell festa major poble-sec 2017

30/05/2017. ARA Criatures. Tallers d'estiu per a canalla amb inquietuds
Religió, art, història o salut són el fil conductor d'algunes propostes de tallers d'estiu ben originals. Si encara esteu decidint què poden fer els petits durant l'estiu, hem rebut algunes propostes que creiem que us poden semblar interessants.
Llegir més

ARA Criatures

30/05/2017. Metrópoli Abierta. Tras más de 23 años en la calle… Un piso en Barcelona
Miquel es uno de los 44 inquilinos que viven en el único edificio de la ciudad de Barcelona que alberga en su totalidad a personas en riesgo de exclusión social como él. La suya es una historia dura y, de momento, con un final feliz.
Llegir més

El3.cat

22/05/2017. El3.cat. El Recompte 2017 visualitza 188 persones dormint als carrers de Sants-Montjuïc
Les dades que es van obtenir durant el Recompte de persones sense llar, una iniciativa amb voluntaris distribuïts per tota la ciutat, confirmen un augment de les persones que dormen al carrer als barris de Sants-Montjuïc, especialment en zones com Montjuïc, alguns sectors de la Zona Franca o l'interior de Can Batlló.
Llegir més

El3.cat

18/05/2017. La Vanguardia. Barcelona detecta a 1.026 personas sin hogar, un 9% más que en 2016
La XAPSLL de Barcelona ha afirmado que ha visualizado a 1.026 personas durmiendo en las calles -un 9% más que en 2016-, 1.954 en equipamientos municipales y de entidades sociales (+2,5%) y 415 en asentamientos irregulares (+8,4%) en el marco del Recompte 2017.
Llegir més

La Vanguardia

18/05/2017. Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La crisi fa créixer un 56% les persones que dormen al carrer a Barcelona
El recompte de persones que dormen al carrer de la XAPSLL ha detectat 1.026 passant la nit al ras, i per tant, s'ha detectat un lleuger increment respecte l'any passat que van ser 941. El creixement però, els anys de la crisi ha estat del 56%, ja que el 2008, el mateix recompte en va visualitzar 628. 
Llegir més

Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

18/05/2017. Aldia.cat. Barcelona detecta 1.026 persones sense llar, un 9% més que el 2016
La nit del Recompte 2017 la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL) de Barcelona ha visualitzat 1.026 persones dormint a la via pública, 1.954 en equipaments municipals i d'entitats socials i 415 en assentaments irregulars.
Llegir més

Aldia.cat

23/04/2017. La Vanguardia. Barcelona busca voluntarios para contabilizar los sin hogar de la ciudad
La noche del 17 al 18 de mayo se efectuará el sexto recuento de personas sin hogar que pernoctan en la ciudad para el que se esperan más de 900 voluntarios. La actividad tiene una doble finalidad: contribuir a mejorar la capacidad de respuesta de los servicios y sensibilizar a la ciudadanía sobre este fenómeno.
Llegir més

La Vanguardia

20/04/2017. Betevé. El Recompte 2017 de sensesostre vol superar els 1.100 voluntaris
La Xarxa d'Atenció a les Persones Sense Llar s'ha proposat superar els 1.100 voluntaris per fer el recompte anual de sensesostre, 200 voluntaris més que l'any passat. Com a novetat també podran pentinar les 31 zones especialment complexes, que fins ara només les escrutaven professionals.
Llegir més

Betevé

Abril 2017. Zonasec. Més de 100 persones gaudeixen del Conciertem, música inclusiva per la discapacitat
Més de 100 persones han gaudit de la 4ª edició del Conciertem, el concert a favor de la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual que organitza el Centre de Dia Tres Pins amb la col·laboració i el suport de la Residència Tres Pins de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
Llegir més (pàgina 15)

Zonasec

08/04/2017 EL3.CAT. S'inaugura oficialment Cal Muns, l'equipament integral de salut mental de la Bordeta
El barri de la Bordeta ha inaugurat, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, l'equipament integral de salut mental Cal Muns, un dispositiu que combina serveis de salut mental, socials i residencials per oferir atenció a les persones socialment més vulnerables.
Llegir més

EL3.CAT

08/04/2017 LA VANGUARDIA. Cal Muns, equipament pioner a la Bordeta
Sant Pere Claver ha inaugurat a la Bordeta el centre Cal Muns, un recurs pioner a Catalunya que ofereix 45 places per a persones vulnerables amb necessitats de salut mental. En la inauguració van participar el Conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, i la Tinenta d'Alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament, Laia Ortiz.
Llegir més

LA VANGUARDIA

07/04/2017 ALDIA.CAT. Barcelona estrena un centre residencial per a persones sense llar amb trastorn mental
Barcelona ha estrenat el centre Cal Muns, un equipament pioner a Espanya que integra serveis residencials, socials i d'atenció a la salut mental amb 45 places per a persones sense llar de la ciutat.
Llegir més

ALDIA.CAT

07/04/2017 EL PERIÓDICO. Barcelona estrena un centro residencial para personas “sin hogar” con trastrorno mental
Barcelona ha estrenado el centro Cal Muns, un equipamiento pionero en España que integra servicios residenciales, sociales y de atención a la salud mental con 45 plazas para personas en situación de sinhogarismo de la ciudad.
Llegir més

BETEVÉ Notícies

07/04/2017 BETEVÉ Notícies. Cal Muns ofereix 45 places d'acollida temporal a persones sense llar
Cal Muns està situat al barri de la Bordeta i es dedica a la salut mental de persones en situació de vulnerabilitat. És un equipament concertat que gestiona el Grup Sant Pere Claver amb un pressupost anual d'1,16 milions d'euros, uns 70 euros per plaça i dia.
Veure

BETEVÉ Notícies

06/04/2017 El Punt Avui. L'atenció a les persones sense llar s'ajusta a les necessitats
La Residència Cal Muns atén persones sense llar amb problemes de salut mental i/o discapacitat. És el centre més nou de la ciutat i és un model pioner a Catalunya per la combinació de recurs residencial amb assistència en salut mental per a persones socialment vulnerables.
Llegir més

El Punt Avui

05/04/2017 La Ciutat. Onda Cero Barcelona. Entrevista a Carles Descalzi
Carles Descalzi visita el programa per parlar sobre Grup Sant Pere Claver i l'equipament de Cal Muns, centre integral de serveis de salut mental, socials i residencials per a persones socialment vulnerables que s'inaugura oficialment el 7 d'abril.
Escoltar (Minut 18)

La Ciutat. Onda Cero Barcelona

29/03/2017 EL DIARI DE LA SANITAT Salut duplica els recursos per atendre els sensellar que pateixen un trastorn mental
A Catalunya hi ha 11.500 persones sense llar i es calcula que un 40% té algun tipus de trastorn mental. Davant d'aquesta realitat, Salut aposta per reforçar els dispositius d'atenció als sensellar i duplicarà aquest 2017 el pressupost que hi destina.
Llegir més

Diari Sanitat

29/03/2017 L'INFORMATIU TVE: Més recursos per a l'atenció en salut mental de les persones sensellar
La meitat de les persones que viuen al carrer tenen problemes de salut mental greu. Per atendre aquest col·lectiu es va crear fa deu anys l'ESMES: l'Equip d'Atenció a la Salut Mental per als Sensellar de Barcelona.
Veure (Minut 11)

TVE

29/03/2017 TELENOTÍCIES TV3: El "sensellarisme" i els transtorns mentals
Amb la crisi econòmica, el sensellarisme ha augmentat a tot Catalunya. I és a Barcelona on se'n concentren la majoria de casos: hi ha 3.000 persones que no tenen casa, un miler de les quals viuen directament al carrer. Els psiquiatres alerten que la meitat pateixen trastorns o addicions.
Veure

TV3

29/03/2017 BETEVÉ: Salut duplica recursos per atendre els sensellar amb trastorns mentals a Barcelona
El departament incrementa en prop de mig milió d'euros la dotació de l'Equip d'Atenció a la Salut Mental per als Sensellar de Barcelona (ESMES), que passarà de nou a 18 professionals treballant-hi.
Veure

BETEVÉ

20/03/2017 La Veu.cat: Un nou projecte permet gaudir del temps d'oci a persones amb necessitats especials
Usuaris de l'associació Oratge assisteixen, a través del projecte de lleure inclusiu “Dissabte per a tu” de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, al concert de música inclusiva Conciertem del Centre de Dia de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
Llegir més

La Veu.cat

13/03/2017 Districte Esportiu – Sants3Ràdio: Entrevista a Pilar Marcos sobre el repte solidari d'SportJove
Entrevista amb la Pilar Marcos, administrativa del Grup Sant Pere Claver i una de les runners que va participar en el repte solidari per recaptar fons pel programa SportJove, per explicar la seva experiència i compartir com es va sentir.
Escoltar audio

Zona Sec

Març 2017 Zonasec: Conciertem, música a favor de la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual
El dissabte 18 de març se celebrarà la quarta edició de Conciertem, un concert inclusiu organitzat pel Centre de Dia Tres Pins amb la col·laboració i el suport de la Residència Tres Pins de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
Llegir més (pàgina 11)

Zona Sec

16/03/2017 El Periódico: Barcelona obre el primer alberg per a sensesostre especialitzat en salut mental
La Residència Cal Muns, gestionada per Grup Sant Pere Claver, és un centre pioner que ofereix un recurs residencial d'acolliment temporal i atenció en salut mental a persones en situació de sensellarisme, socialment vulnerables i amb un grau avançat o consolidat de desestructuració.
Llegir més

El Periodico

06/03/2017 Disctricte Esportiu – Sants 3 Ràdio: Entrevista a Carles Descalzi sobre el repte solidari d'SportJove
Entrevista sobre el repte solidari d'SportJove amb Carles Descalzi, gerent de Grup Sant Pere Claver i un dels tres professionals de la Fundació Sant Pere Claver que juntament amb la Pilar Marcos i el Manel Barbero correran la Marató de Barcelona per assolir el repte: que els joves vulnerables continuïn fent esport (minut 8 amb 40 segons).
Escoltar audio

Sants3Ràdio

22/02/2017 Mosaico de Sonidos, projecte de música inclusiva
"Mosaico de Sonidos" és un projecte de música inclusiva que integra orquestres i persones amb discapacitat intel·lectual per promoure els drets i la igualtat d'oportunitats. En ell participen usuaris de Sant Pere Claver-Fundació Lluís Artigues i del Centre de Dia Tres Pins de Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials.
Veure vídeo

Mosaico de Sonidos, projecte de música inclusiva

31/01/2017 La Residència Cal Muns rep la visita de veïns, entitats i professionals a un mes de la seva obertura
Amb motiu de la jornada de portes obertes de la Residència Cal Muns, prop de vuitanta persones van visitar l'equipament dirigit a persones socialment vulnerables. Seguidament es va celebrar la conferència “Converses: persones sense llar i l'estigma”
Llegir més


La Residència Cal Muns rep la visita de veïns, entitats i professionals a un mes de la seva obertura

04/01/2017 El passat: un sac de dormir i una manta
L'Antonio Pérez ha viscut 9 anys al carrer. Ara viu en un pis del programa Primer la Llar gestionat per l'UTE Sant Pere Claver-Suara-Garbet. "Estava acostumat a dormir a terra i em feia mal tot de dormir en un llit!", recorda dels primers dies.
Llegir més

El passat: un sac de dormir i una manta

04/01/2017 Housing First, aposta de país
El servei Primer la Llar és un programa de l'Ajuntament de per donar accés a l'habitatge Barcelona a persones en situació de sensellarisme com a punt de partida del seu procés d'inserció social. L'UTE Sant Pere Claver-Suara-Garbet gestiona part d'aquests habitatges.
Llegir més

Housing First, aposta de país

30/12/2016 Guiar persones amb discapacitat intel·lectual
App&Town Compagnon és una aplicació que guia a les persones amb discapacitat intel·lectual perquè es puguin moure soles per la ciutat. Professionals de Sant Pere Claver han participat en la implementació d'aquesta app desenvolupada per Mass Factory.
Veure

Guiar persones amb discapacitat intel·lectual

18/10/2016 Expertos en salud mental alertan de los trastornos que sufren los refugiados que llegan a Europa
Durante la primera jornada sobre atención a la salud mental de las personas refugiadas, expertos en salud mental han alertado de los trastornos mentales que sufren los refugiados que llegan a Europa tras enfrentarse a las dificultades que implica emigrar en situaciones de riesgo. La jornada ha sido organizada por el instituto docente de Sant Pere Claver.
Llegir més

Expertos en salud mental alertan de los trastornos que sufren los refugiados que llegan a Europa

18/10/2016 Professionals de la psicologia i la psiquiatria reivindiquen una millor atenció als refugiats
L'atenció psicològica que reben els refugiats ha centrat la I Jornada científica sobre l'atenció a la Salut Mental d'aquest col·lectiu, organitzada per l'Institut Docent i de Recerca Sant Pere Claver.
Llegir més

Cal Muns obrirà les plantes residencials

17/10/2016 Expertos alertan de los trastornos mentales que sufren los refugiados
Expertos en salud mental han alertado de los trastornos mentales que sufren los refugiados que llegan a Europa tras enfrentarse a las dificultades que implica emigrar en situaciones de riesgo. El instituto docente de Sant Pere Claver ha organizado la primera jornada sobre atención a la salud mental de las personas refugiadas.
Llegir més

Expertos alertan de los trastornos mentales que sufren los refugiados

17/10/2016 Experts urgeixen abordar els traumes que suposen per als nens les migracions forçades
El psiquiatre i director de l'Institut Docent Sant Pere Claver, Lluís Mauri, i el també psiquiatre i cap del Departament de Salut Mental Sant Pere Claver, David Clusa, han alertat del risc que suposa per a la salut mental dels nens refugiats que no s'abordi aviat la situació traumàtica que han viscut, ja que és més eficaç fer-ho de petits que d'adolescents o adults.
Llegir més

Experts urgeixen abordar els traumes que suposen per als nens les migracions forçades

17/10/2016 Expertos urgen a abordar los traumas que suponen para los niños las migraciones forzadas
El psiquiatra y director del Instituto Docente Sant Pere Claver, Lluís Mauri, y el psiquiatra y jefe del Departamento de Salud Mental Sant Pere Claver, David Clusa, han alertado en la “I Jornada sobre la Atención a la Salud Mental de los Refugiados” del riesgo que supone para la salud mental de los niños refugiados que no se aborde pronto la situación traumática que han vivido.
Llegir més

Expertos urgen a abordar los traumas que suponen para los niños las migraciones forzadas

17/10/2016 Experts urgeixen abordar els traumes que suposen per als nens un migració forçada
Amb motiu de la celebració de la I jornada sobre l'atenció a la salut mental dels refugiats, el psiquiatre i director de l'Institut Docent Sant Pere Claver, Lluís Mauri, i el també psiquiatre i cap del Departament de Salut Mental Sant Pere Claver, David Clusa, han alertat del risc que suposa per a la salut mental dels nens refugiats que no s'abordi aviat la situació traumàtica que han viscut.
Llegir més

Cal Muns obrirà les plantes residencials

07/10/2016 el3.cat: Cal Muns obrirà les plantes residencials superiors abans d'acabar l'any
L'equipament bordetenc obrirà abans d'acabar l'any les quatre plantes superiors que donaran servei residencial els 365 dies de l'any a unes 40 persones que estiguin en una situació socialment vulnerable amb problemes de salut física i que requereixin atenció especialitzada en els àmbits psicològics i social.
Llegir més

Cal Muns obrirà les plantes residencials

06/10/2016 Sants3Ràdio: Entrevista a Carles Descalzi
Sants-Montjuïc al dia. Entrevista a Carles Descalzi en motiu de la inauguració de la Residència Cal Muns per a persones en risc d'exclusió social (Minut 22')
Escoltar

Sants3Ràdio

18/09/2016 La sèrie "L'HOTEL DELS AL·LÈRGICS".
La sèrie ja es troba disponible a la xarxa gràcies a l'equip de les COLÒNIES PER A NENS I NENES AMB ASMA I AL·LÈRGIA que organitzen des de la Fundació Sant Pere Claver amb el Dr. Carles Lucas al capdavant. Consta de 3 capítols sobre al·lèrgia alimentària
Veure

sèrie L'HOTEL DELS AL·LÈRGICS

21/09/2016 Mentalitza't. Sant Pere Claver organitza l'acte amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental
Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, Sant Pere Claver ha preparat diverses activitats gratuïtes a Cal Muns i Can Batlló pel divendres 7 d'octubre, que enguany està centrat en la salut mental de la família.
Llegir més

ajudals a sDia mundial de la salut metal, mentalitzatomriure

20/09/2016 Esport per a la ment
La Fundació Sant Perer Claver promou una iniciativa perquè joves d'entre 14 i 21 anys amb una malaltia mental o en risc social facin esport i guanyin autonomia.
Llegir més

SportJove

07/07/2016 Fundación Sant Pere Claver y Cruz Roja ofrecerán odontología gratis a niños pobres
La fundación de la clínica dental Sant Pere Claver y la Cruz Roja han firmado hoy un convenio para ofrecer asistencia odontológica gratuita a niños en situación de pobreza.
Llegir més

ajudals a somriure

25/07/2016 Esport inclusiu a les Tres Xemeneies
La Fundació Sant Pere Claver ha tancat el quart any del Sport Jove. Una iniciativa que mitjançant la pràctica d'un esport fomenta la realització d'una activitat física i la integració de persones amb algun tipus de problemàtica mental. Està dirigit a joves d'entre 14 i 21 anys i té lloc al Poliesportiu de les Tres Xemeneies.
Llegir més

ajudals a somriure

11/07/16 Entrevista Carles Descalzi, El matí la Cope Catalunya:
Sant Pere Claver – Fundació Sanitària i la Creu Roja han llançat la campanya de recollida de fons #AjudalsaSomriure per tal d'oferir assistència odontològica bàsica de qualitat gratuïta a infants pacients que, arran de la situació socioeconòmica familiar, no hi tenen accés per cap altra via. Minut 35.48'
Escoltar audio

Narcisisme, llavos agressio fills a pares

07/07/16 El Periódico
Sant Pere Claver – Fundació Sanitària i la Creu Roja han llançat la campanya de recollida de fons #AjudalsaSomriure per tal d'oferir assistència odontològica bàsica de qualitat gratuïta a infants pacients que, arran de la situació socioeconòmica familiar, no hi tenen accés per cap altra via.
Llegir article

Narcisisme, llavos agressio fills a pares

20/06/16 Sportjove a BTV
BTV es fa ressò del programa SportJove i entrevista a Gemma Segura, educadora social de l'Hospital de Dia per Adolescents i el Ferran, un usuari del programa.
Veure vídeo

Narcisisme, llavos agressio fills a pares

09/06/16 Escolta l'entrevista als monitors i usuaris d'SportJove a Sants 3 Ràdio
Sants3Ràdio entrevista a Gemma Segura, educadora social de l'Hospital de Dia per Adolescents i el Ferran, un usuari d'SportJove, per parlar sobre el programa que recentment ha rebut el premi a la millor iniciativa solidaria del districte de Sants.
Escoltar audio

Narcisisme, llavos agressio fills a pares

16/05/16 Vision.com: Alguns dels nostres reptes són la transparència i el bon govern, així com la innovació social i les aliances estratègiques
Vision.com publica una entrevista amb Carles Descalzi, gerent del Grup Sant Pere Claver, en què parla sobre les entitats que en formen part i quins són els propers reptes.
Llegir article

Narcisisme, llavos agressio fills a pares

28/05/16 Sants3Ràdio: Fira d'Entitats 2016
Programa especial des de la Fira d'Entitats 2016. Intervenció de Jordi Burgarolas, director de marketing social de Sant Pere Claver, que participa per tercer any consecutiu en aquesta jornada que mostra el teixit associatiu de Sants, La Bordeta i Hostafrancs
Escoltar audio

Narcisisme, llavos agressio fills a pares

08/05/16 Público: El repte d'oferir una atenció psicològica de qualitat als immigrants
El psiquiatra Joseba Achotegui, coordinador del Servei d'Atenció Psicopatològica i Psicosocial a Immigrants i Refugiats (SAPPIR), ha publicat un nou llibre sobre intervencions psicològiques i psicopatològiques amb immigrants i altres minories.
Llegir article

El repte d'oferir una atenció psicològica de qualitat als immigrants

28/04/2016 Vilaweb: La situació dels joves extutelats
El diari digital Vilaweb publica un reportatge sobre la situació dels joves extutelats a Catalunya, una comunitat pionera en protegir els tutelats fins als 21 anys. Marisa García-Duran, coordinadora del Servei de Seguiment, Acompanyament i Suport a Joves Extutelats de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials; i l'educadora social Gemma Garriga, parlen sobre com treballen per ajudar als joves a afrontar la sortida del centre.
Llegir article

La situació dels joves extutelats

28/04/2016 Vilaweb: Medicar el dolor emocional
El consum d'antidepressius ha augmentat de manera considerable a Catalunya en els últims anys. Cada any es venen set milions d'antidepressius i el país ocupa la tercera posició a Europa. Jordi Codina, psiquiatre i coordinador del Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, denuncia la promoció agressiva dels laboratoris farmacèutics que ha fet augmentar el consum d'antidepressius.
Llegir article

Medicar el dolor emocional

18/04/2016 Rac1: Colònies d'asma
El programa Tot és possible de Rac1 convida als estudis el doctor Carles Lucas, cap del Servei d'Al·lèrgia de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, per parlar sobre les colònies d'estiu per conèixer l'asma i l'al·lèrgia que funcionen des de fa 27 anys. Aquesta iniciativa és única a Catalunya i pionera a la resta de l'Estat espanyol.
Escoltar audio

Rac1: Colònies d'asma

12/02/2016 Canal 33: Crear des dels marges
L'equip de Tria33 del Canal 33 ha emès un reportatge sobre l'art brut, un dels programes de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials. El vídeo mostra l'exposició que s'ha inaugurat a la Nau Gaudí de Mataró. Intervenen Joaquim Corral, director de Sant Pere Claver – Serveis Socials i director del Museu d'Art Brut; Núria Poch, directora del Museu d'Art Contemporani de Mataró; Jordi Obiols, psiquiatra i els artistes Mike Swaney i Urco. Veure vídeo

Canal 33: Crear des dels marge

11/02/2016 Canal 33: Tria33 es fixa en l'art brut
L'equip de Tria33 del Canal 33 visita l'exposició d'art brut a la Nau Gaudí de Mataró amb obres fetes per persones amb malalties mentals. L'art brut és un dels programes de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials per a la inserció d'artistes amb problemàtica mental i compta amb diverses iniciatives per facilitar l'intercanvi, la difusió i el desenvolupament artístic del seu potencial. Llegir més

Canal 33: Tria33 es fixa en l'art brut

28/01/2016 Ràdio 5 (RNE): Reportatge sobre Primer la Llar
Ràdio 5 de Ràdio Nacional d'Espanya dedica el seu espai “En la calle, alguien” al programa Primer la Llar, una iniciativa que impulsa Sant Pere Claver per oferir un habitatge i impulsar l'autonomia de persones sense sostre i amb problemes de salut mental. El reportatge recull el testimoni de l'usuari Samba i d'Andrés Molina, tècnic del servei. Escoltar audio

Ràdio 5 (RNE): Reportatge sobre Primer la Llar

26/01/2016 Revista Valors: Art brut, l'expressió artística com a teràpia de la salut mental
El diari digital d'ètica i reflexió promogut per la revista Valors parla sobre la inauguració de les dues exposicions d'art brut promogudes per Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials. Llegir més

Art brut, l'expressió artística com a teràpia de la salut mental

20/01/2016 BTV Notícies 73: Reportatge sobre Primer la Llar
El programa Primer la Llar obre l'informatiu de Barcelona Televisió, un projecte de Sant Pere Claver. Al reportatge intervenen Mari Luz, una de les usuàries d'aquest servei que proporciona habitatge i millora l'autonomia de les persones. També ofereix el seu testimoni Andrés Molina, tècnic de Primer la Llar. Veure vídeo

Reportatge sobre Primer la Llar

04/01/2016 La Vanguardia: El narcisisme, llavor d'agressions de fills a pares
Una investigació de Deusto mostra la relació entre narcisisme i agressió de fills a pares, i considera aquest tipus de personalitat com a possible predictor d'aquest tipus de violència. Jorge Tió, psicòleg clínic i psicoterapeuta de l'equip d'atenció al menor de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, comenta la problemàtica de les agressions filio-parentals. Llegir més o Descarregar el PDF

Narcisisme, llavos agressio fills a pares

08/05/2015 La Vanguardia: Ensenyen als nens com tractar l'asma i les al·lèrgies en unes colònies
La Vanguardia publica una notícia sobre les colònies d'estiu per conèixer l'asma i l'al·lèrgia que organitza Sant Pere Claver – Fundació Sanitària des de fa més de 25 anys. Una iniciativa única i pionera a la resta de l'Estat espanyol, que ha ajudat a més de 2.000 nens i nenes a conèixer millor una malaltia que podria afectar la seva qualitat de vida. Llegir més

Al·lergia nens

07/05/2015 L'UTE Sant Pere Claver-Suara-Garbet impulsa el programa ‘Primer la llar'
Diversos mitjans de comunicació publiquen notícies sobre el programa Primer la llar per oferir habitatge a persones sense sostre i problemes de salut mental, que lidera l'UTE Sant Per Claver-Suara. La Vanguardia, El Periódico i el 20 Minutos publiquen breus a les seves pàgines sobre aquesta metodologia d'origen anglosaxó que promou la llibertat de decisió del participant. Llegir a la Vanguardia, Llegir al Periódico, Llegir al 20 minutos

UTE Primer la Llar

18/04/2015 Ràdio 4 (RNE): Amics i coneguts
El programa Amics i coneguts de Ràdio 4 (Ràdio Nacional d'Espanya) parla sobre l'augment de casos de depressió i altres problemes de salut mental en adolescents. Jorge Tió, psicòleg clínic de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, parla sobre la falta d'expectatives i oportunitats per als joves com a una de les causes d'aquest increment. Escoltar (11'30'')

Jorge Tió

13/04/2015 ZONA SEC: ‘Concertiem', un concert per fer pinya i gresca
El diari ZONA SEC, mitjà de comunicació de proximitat del Poble Sec, publica una crònica de l'espectacle musical Conciertem, organitzat per la Residència Tres Pins de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària el passat 21 de març al Centre Cultural Albareda. Llegir més

Conciertem

06/04/2015 La Vanguardia: La falta d'expectatives augmenta la depressió entre els joves
La Vanguardia publica un reportatge sobre l'increment de casos de depressió entre adolescents i adults joves. Jorge Tió, psicòleg clínic, i Sergio Herrera, psiquiatra, de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, parlen sobre com la crisi socioeconòmica ha influït en la salut mental infantojuvenil. L'edició impresa del dia va recollir la notícia en portada. Llegir més

DEpressió entre els joves (Foto:GETTY)

20/03/2015 Nació Digital: Com conviure amb les al·lèrgies primaverals
Carles Lucas, cap del servei d'al·lèrgia de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, parla sobre l'al·lèrgia al pol·len. A l'article de Nació Digital s'hi repassen els principals símptomes i tractaments, així com una sèrie de recomanacions per minimitzar els efectes del pol·len sobre l'organisme. Llegir més

Al·lèrgia primaveral al polen

27/01/2015 Sants 3 Ràdio: Sants al dia
L'informatiu Sants al dia de l'emissora local Sants 3 Ràdio es fa ressò del conveni signat entre Sant Pere Claver i la Coordinadora d'Entitats del Poble Sec (CEPS) per doblar el nombre de places de l'Espai Infància. Entrevista a Carles Descalzi, gerent de la Fundació Sant Pere Claver, i Josep Guzmán, president de la CEPS, a partir del 16'25". Escoltar

Carles Descalzi

06/12/2014 Ara Criatures: La canalla menteix o imagina?
La psicòloga infantojuvenil de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, Ariadna Pérez-Domingo, intervé al reportatge sobre mentides infantils al suplement Criatures del diari Ara. Pérez-Domingo explica que les mentides en els nens més petits de 7 anys no tenen cap tipus de maldat i que els pares no s'haurien de preocupar, sinó donar marge a la imaginació dels fills. Llegir més

La canalla menteix o imagina

08/11/2014 La Vanguardia: Cuando tu hijo te pega
El diari La Vanguardia publica un reportatge a doble pàgina sobre violència filio-parental, "el mal interclasista del segle XXI" afirma el subtítol. Les denúncies s'han multiplicat per 6 i els experts alerten que només un 10% dels progenitors denuncia. L'article recull que les agressions de fills a pares han arribat a suposar un 24% dels casos que arriben a Sant Pere Claver Fundació Sanitària i afegeix declaracions dels professionals Jorge Tió i Lluís Mauri. Llegir més

Cuando tu hijo te pega

22/10/2014 Infocif: Momentum Project ja té els seus 10 finalistes
La xarxa social d'empreses Infocid publica una notícia amb els 10 finalistes de Momentum Project, entre els quals destaca el projecte MyLIFE de Sant Pere Claver.
Llegir més

Momentum Project

20/10/2014 Joaquim Corral: “És anar contra l'estigma, veure l'artista més enllà de la malaltia mental”
El mitjà digital Diario El Prismas publica una entrevista sobre el Museu d'Art Brut amb Joaquim Corral, director de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
Llegir més

Joaquim Corral

18/10/2014 EFE Emprende: Els 10 finalistes de Momentum Project
L'agència EFE recull els 10 finalistes de Momentum Project, una iniciativa de BBVA, ESADE i PwC. La notícia destaca el projecte MyLIFE de Sant Pere Claver, un programa d'aprenentatge per a joves amb discapacitat intel·lectual i trastorns mentals.
Llegir més

Momentum Project

16/10/2014 La Información: Les 40 empreses socials de Momentum Project de BBVA i ESADE a Espanya facturen 35 milions
La notícia de La Información destaca la facturació de les 40 empreses socials de Momentum Project que donen feina a un miler de persones de tot el país.
Llegir més

Momentum Project

10/10/2014 TVE: L'Informatiu
L'Informatiu de Televisió Espanyola dedica una peça a Sant Pere Claver – Fundació Sanitària, en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (minut 12'40''). El doctor David Clusa, cap de Salut Mental de Sant Claver, parla sobre aquesta efemèride.
Veure vídeo

Dia Mundia de la Salut Mental

26/09/2014 Ayuda para envejecer en casa
El suplement ES de La Vanguardia publica un reportatge sobre l'atenció que necessiten les persones grans. Joana Lara, psiquiatra del Centre de Salut Mental de la Fundació Sant Pere Claver – Serveis Sanitaris. La professional contesta a les preguntes de la periodista Mayte Rius sobre com trobar un cuidador idoni per a la persona gran.
Llegir més

Ayuda para envejecer encasa

22/09/2014 La Celosia: Un grup de psiquiatres promouen cases per a adolescents en situació de risc
L'article parla sobre les llars per adolescents amb trastorns mentals com una mesura per oferir-los una atenció “específica, àgil i immediata”, assegura Assumpció Soriano, psiquiatra de l'Hospital de Dia Sant Pere Claver - Fundació Sanitària.
Llegir més

Cases per a adolescents

15/09/2014 Sants 3 Ràdio: Informatiu Sants al dia
L'informatiu de Sants 3 Ràdio parla sobre la festa de presentació de Cal Muns. Carles Descalzi, gerent de la Fundació Sant Pere Claver, parla amb l'emissora municipal sobre el nou equipament destinat a persones amb problemes de salut mental al barri de la Bordeta.
Escoltar

Inauguració Cal Muns

15/09/2014 El 3: El nou equipament de Cal Muns obre les portes al veïnat de la Bordeta amb una gran festa
El primer portal de notícies de Sants Montjuïc es fa ressò del nou equipament del Grup Sant Pere Claver destinat a la salut mental. Carles Descalzi, gerent de la Fundació Sant Pere Claver valora la festa de presentació: “Molta satisfacció, molt agraït per la gent que hi va participar i assistir”.
Llegir més

Inauguració Cal Muns

12/09/2014 BTV: Cal Muns atendrà malalts mentals i persones en risc d'exclusió social
Barcelona Televisió va cobrir la festa de Cal Muns, una jornada de presentació i portes obertes per presentar el nou equipament al barri de la Bordeta. El nou equipament permetrà atendre un total de 30.000 persones cada any. A la notícia hi intervenen Carles Descalzi, gerent de la Fundació Sant Pere Claver; Jordi Martí, regidor Sants-Montjuïc i Enric Jara de l'Associació de Veïns de la Bordeta.
Llegir més

Inauguració Cal Muns

10/09/2014 El Digital de Barcelona: Sants inaugura un nou espai per a persones amb problemes de salut mental
Notícia prèvia a la festa de presentació de Cal Muns. El Digital de Barcelona destaca la funció sanitària i social del nou equipament de la Fundació Sant Pere Claver, que té 33 consultes d'atenció ambulatòria, 44 habitacions amb un total de 50 places residencials i 3 aules convertibles en un sol espai per impartir docència.
Llegir més

Inauguració Cal Muns

09/09/2014 Barcelona.cat: Sants inaugura un nou espai per a persones amb problemes de salut mental
Les persones amb problemes de salut mental i discapacitats intel·lectuals ja tenen un nou espai al districte de Sants-Montjuïc. És Cal Muns, un equipament gestionat pel Grup Sant Pere Claver que entrarà en funcionament durant aquest mateix mes d'octubre
Veure vídeo

Inauguració Cal Muns

20/07/2014 Público: Entrevista a Joseba Achotegui, director del SAPPIR
El diari Público publica una entrevista al psiquiatra Joseba Achotegui, director del Servei d'Atenció Psicopatològica i Psicosocial a Immigrants i Refugiats (SAPPIR), sobre la relació entre la crisi econòmica i l'increment dels suicidis. A la peça també es fa referència a la síndrome d'Ulisses, una descripció formulada pel doctor Achotegui que fa refèrencia a “un quadre d'estrés molt intens que viuen els immigrants en situacions extremes”.
Llegir més

Entrevista Joseba Achotegui

15/07/2014 El Món a Rac1: Entrevista a Jorge Tió
El Món a Rac1 entrevista a Jorge Tió, psicoanalista i coordinador de l'Equip d'Atenció al Menor (EAM) de la Fundació Sant Pere Claver, sobre la relació entre la situació de crisi socioeconòmica i les consultes als serveis de salut mental.
Escoltar entrevista

Entrevista Jorge Tió

03/07/2014 La Marató de TV3: Dra. Neus Barrantes
La doctora Neus Barrantes-Vidal, assessora científica de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària explica l'estudi que ha dut a terme amb finançament de La Marató de TV3 sobre malalties mentals de l'any 2008. “La interacció entre estressors de la vida quotidiana i apreciacions subjectives de les experiències de tipus psicòtic en el pròdrom de la psicosi durant un any de seguiment”. Finançament: 136.256,98 euros
Veure vídeo

Entrevista Dra. Neus Barrantes

28/06/2014 TN Comarques: Art Brut Salut Mental
El Telenotícies Comarques de TV3 recull la iniciativa Museu Art Brut en la seva edició del cap de setmana. A la peça hi intervenen Joaquim Corral, director Sant Pere Claver Fundació Serveis Socials, i un dels participants en el projecte, Gabriel Ortega.
Veure vídeo

Joaquim Corral Museu d'Art Brut

22/06/2014 El Periódico: Entrevista a Manuel Vara, professional de la Fundació Lluís Artigues
La contraportada d'El Periódico va publicar el diumenge 22 de juny una entrevista a Manuel Vara, professional de la Fundació Lluís Artigues del Grup Sant Pere Claver, que treballa pel benestar de les persones incapacitades que estan afectades per un trastorn mental, disminucions psíquiques o malalties associades a l'envelliment.
Llegir més

Manuel Vara professional de la FLA

30/05/2014 La Vanguardia: Muestra reúne en Barcelona obres de arte de 600 personas con trastorno mental
La Vanguardia digital fa referència a l'exposició de peces artístiques d'art brut, realitzades per persones amb una malaltia mental. La notícia també fa esment a l'entrega del Premi d'Art Brut: Agustí de Semir i Conxa Millán.
Llegir més

Art Brut

30/05/2014 BTV Notícies: 16 anys premiant l'Art Brut per lluitar contra l'estigma
Barcelona Televisió recull l'entrega de guardons del Premi Art Brut i nombrosos testimonis de persones amb trastorn mental, que utilitzen l'expressió artística per canalitzar les inquietuds i les fantasies de les persones amb trastorn mental.
Llegir més

Art Brut

22/05/2014 Sants 3Ràdio El grup Sant Pere Claver presenta l'equipament de Cal Muns al veïnat de la Bordeta
Els responsables de la fundació van presentar dilluns a la tarda a l'auditori de Can Batlló el nou equipament als veïns i veïnes del barri de la Bordeta. El nou centre, especialitzat en salut mental, permetrà atendre 30.000 visites anuals i es posarà en marxa aquest estiu.
Llegir més

Presentació l'equipament de Cal Muns

20/05/2014 Ara Criatures "25 anys de les colònies d'asma i al·lèrgia"
Les colònies d'estiu per conèixer l'asma i l'al·lèrgia, organitzades per Sant Pere Claver Fundació Sanitària, celebraran 25 anys aquest estiu. Es tracta d'una iniciativa única i pionera, que a dia d'avui ha atès a més de 2000 nens i nenes i que té per objectiu principal fer educació sanitària.
Llegir més

25 anys de Colònies d'alergia

15/05/2014 Onda Cero
Els Serveis Informatius d'Onda Cero han cobert la vuitena edició del Congrés de Salut Mental i Atenció Primària, coorganitzat per la Fundació Sant Pere Claver i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC).
Escoltar

Congrés de Salut Mental i Atenció Primària

15/05/2014 Serveis Informatius Ràdio 4
Els Serveis Informatius de Ràdio 4 han emès una crònica de la vuitena edició del Congrés de Salut Mental i Atenció Primària, coorganitzat per la Fundació Sant Pere Claver i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC). David Clusa, cap del departament de Salut Mental de Sant Pere Claver Fundació Sanitària, parla sobre la relació entre els professionals de l'atenció primària i la salut mental.
Escoltar

Vuitena edició del Congrés de Salut Mental i Atenció Primària

14/05/14 Vespre a La 2: El TDAH
El doctor David Clusa, psiquiatre i cap del Servei Salut Mental de Sant Pere Claver - Fundació Sanitària ha intervingut a una taula rodona sobre TDAH, al programa Vespre a La 2 de TVE. Entre un 2% i un 5% de la població infantil pateix trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH). El doctor Clusa comparteix debat amb la doctora Anna Sans, neuropediatra de l'Hospital Sant Joan de Déu i Elena O'Callaghan, presidenta de TDAH Catalunya. Veure vídeo

Entrevista al Dr. David Clusa sobre el TDAH

08/05/2014 Terrícoles a BTV: Entrenvista a Carles Descalzi
Entrevista de Lluís Reales del programa Terrícoles de BTV al gerent del Grup Sant Pere Claver, Carles Descalzi.
Llegir més

Entrevista al gerent de la fundació

06/05/2014 Tele5: Els projectes de les empreses finalistes de Momentum Project Espanya 2014 se centren en medi ambient i inclusió social
El servei d'informatius de Tele5 es fa ressò dels 10 projectes seleccionats a la quarta edició de Momentum Project, entre els quals hi ha MyLIFE de Sant Pere Claver.
Llegir més

Entrevista al gerent de la fundació

06/05/14 Les Colònies per Conèixer l'Asma
Amb motiu del Dia Mundial de l'Asma, Connexió Barcelona visita la Fundació per parlar en directe sobre les Colònies per Conèixer l'Asma i l'Al·lèrgia que organitza el Servei d'Al·lèrgia des de fa 25 anys
Llegir més

Entrevista al Dr. Carles Lucas sobre les Colònies d'alergia

16/04/14 Música contra l'exclusió social
La integradora iniciativa de Sant Pere Claver-Fundació Serveis Socials aplega més d'un centenar de persones al Centre Cultural Albareda amb motiu del Concert que va organitzar la Residència Tres Pins "Conciertem" el passat 22 de març.
Llegir més


07/04/14 L'Ajuntament de Barcelona dóna el tret de sortida d'activitats per a les vacances d'estiu 2014 adreçades a infants i joves d'entre 1 i 17 anys
Dins l'oferta del programa d'activitats, el Servei d'Al•lèrgia de SPC presenta les Colònies d'Asma i Al•lèrgia que enguany celebren el seu 25è aniversari. Les colònies s'organitzen del 21 al 30 de juliol a la Casa de colònies l'Armentera. Programa Per determinar de Radio Ateneu del Clot per parlar sobre Les colònies d'asma i al·lèrgia. Escoltar


07/03/14 Educació emocional clau per prevenir futurs problemes de salut mental 
Arrel d'un vídeo publicat a les xarxes socials d'una nena de 13 anys agredint a una altra a Sabadell, el programa de 8aDia posa sobre la taula el problema de l'agressivitat i la violència entre els joves adolescents. Glòria Mateu, doctora en psicologia de la Fundació en parla en el programa.
Veure vídeo


06/03/14 La UB rinde homenaje a la figura de Michel Foucault
La Facultad de Psicología, en colaboración con la Fundació Pere Claver y 'Público', dedica una jornada a una de las figuras más influyentes en la cultura y en las ciencias sociales y políticas del siglo XX bajo el título 'La Biopolítica 30 años después'.
LLegir més


20/01/14 Els experts alerten que el 10% de la població pren antidepressius 
Jordi Codina, psicòleg clínic i Coordinador del Centre de Salut Mental de Sants (CSMA) de Sant Pere Claver va participar recentment en el debat Para Todos La 2. El debat va posar l'accent en l'augment dels casos d'ansietat, estrès i depressió arrel de la crisi social i econòmica i en conseqüència, de l'augment de consultes als centres d'atenció primària. LLegir més  | Veure vídep


10/01/14 La falta de comunicación entre padres e hijos
Muchos padres viven con ansiedad el silencio de los hijos; se preocupan si creen que les ocultan algo. Pero padres y madres tampoco lo cuentan todo, tienen sus áreas de privacidad. Y las razones de los silencios de ambos no son muy diferentes. Veure pdf · LLegir article a la Vanguardia
Autor: Mayte Rius | Foto: Mary Ann Moses


25/04/13 Aclarim dubtes sobre les al·lèrgies
La primavera és sinònim d'al·lèrgia, una patologia que va en augment als països desenvolupats i actualment afecta entre el 30 i 40% de la població mundial. El programa 8aldia va entrevistar ahir al Dr. Lucas, Cap del Servei d'Al·lèrgia per parlar sobre les principals patologies a la en aquesta estació. S'estima que més d'un milió i mig de catalans són al·lèrgics i 1 de cada 4 pateix al·lèrgia al pol·len. Veure vídeo


06/04/13 Jo de gran vull ser...
Fa uns anys, l'ofici s'aprenia a casa seguint l'exemple de pares i avis. Ara les arrels professionals s'han perdut i els fills han guanyat llibertat per triar.
Font: Aracriatures
Veure pdf


06/04/13 La importància d'anar a l'una · Ordres contradictòries
Tradicionalment s'ha pensat que a les parelles sempre hi havia d'haver un repartiment de papers: el policia bo i el policia dolent.
Font: Aracriatures
Veure pdf


11/12/13 Duch: "A Sant Pere Claver estan fent una feina impressionant"
Doctor en Antropologia i Teologia, Lluís Duch és monjo de Montserrat des del 1961. Entrevista TV3 programa SAVIS. Considerat un dels millors especialistes en la interpretació de la història de la cultura occidental a través de la religió, parla amb Josep Puigbó sobre la importància de la paraula, un camp al qual ha dedicat una gran part del seu estudi. Veure vídeo


Subscriu-te  al Sentits

  +info
Subscriu-te i rebras periòdicament el suplement digital amb les últimes notícies
Nom
Cognom
Email

Accepto la política de protecció de dades
Mapa  |  Intranet  |  Avís legal
Disseny: martasdesign