2017   Gener - juny   Juliol - desembre    •    2016   Gener - juny   Juliol - desembre

2015   Gener-desembre    •    2014   Gener - juny   Juliol - desembre    •    2013   Gener a desembre19/02/2019. Diari de la Discapacitat. L’aplicació App&Town Compagnon supera els 4.000 viatges assistits per a persones amb discapacitat intel·lectual
Article que explica l’èxit de l’aplicació App&Town Compagnon, una app que guia per l’entorn urbà i el transport públic de forma precisa i monitoritzada a persones amb discapacitat intel·lectual, sensorial o física o amb altres trastorns cognitius. Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials és una de les entitats activament col·laboradores en el desenvolupament de l’aplicació.
Llegir més


20/02/2019. Migdia Cope Catalunya. Entrevista a Faustino Cuadrado sobre App&Town Compagnon
El magazín Migdia a Cope Catalunya i Andorra es fa ressò (a partir del minut 8.40) de l’aplicació App&Town Compagnon, que guia per l’entorn urbà i el transport públic de forma precisa i monitoritzada a persones amb discapacitat intel·lectual, sensorial o física o amb altres trastorns cognitius., així com del nombre de viatges que ha assolit en el seu primer any de vida: 4.000. El programa entrevista Faustino Cuadrado, CEO de Mass Factory, l’empresa desenvolupadora de l’aplicació que ha comptat amb l’activa col·laboració en la seva creació i gestió de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
Escoltar


21/01/2019. TimeOut. L’art irreductible. Miratges de l'Art Brut
La revista TimeOut, referència en quant a l’oferta de cultura, oci i art a Barcelona, publica al seu web una ressenya de la mostra l’Art Irreductible – miratges de l’art brut que es pot visitar a la Model de Barcelona i a la Nau Gaudí de Mataró, i en la qual s’exposen obres del Museu d’Art Brut de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
Llegir més


27/12/2018. Forum Calidad, nº297. Article de Raúl Alcázar
El Director de Serveis Residencials de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, Raúl Alcázar, escriu un article al número 297 de la revista Forum Calidad sobre el rol del professional en la gestió sanitària excel·lent.
Llegir més


24/12/2018. Herrera en COPE Catalunya. Entrevista al psicòleg Jorge Tió
El Psicòleg Clínic, psicoanalista i psicoterapeuta Jorge Tió és entrevistat al programa Herrera en COPE de COPE Catalunya. Tió és membre de l’Equip d’Atenció al Menor (EAM) de Sant Pere Claver.
Escoltar entrevista


18/12/2018. Las Mañanas de RNE. Entrevista al psicòleg Jorge Tió sobre l’adolescència
El Psicòleg Clínic, psicoanalista i psicoterapeuta Jorge Tió és entrevistat a la secció ‘Escuela de Padres’ del programa Las Mañanas de RNE de Radio Nacional d’Espanya. Tió, Coordinador de l’Equip d’Atenció al Menor (EAM) de Sant Pere Claver parla de les característiques de l’adolescència.
Veure vídeo


03/12/2018. El Periódico. "No somos discapacitados, tenemos capacidades diferentes"
Los chicos del Centro de Día Tres Pins de Barcelona juegan mensualmente a ping-pong con personas federadas para mejorar su integración. Esta actividad también les supone enfrentarse a tareas cotidianas y aprender a gestionar las emociones y la relación con otra gente.
Veure vídeo


29/11/2018. Ara. L’art dels “irreductibles” ocupa les cel·les de la Model
L’art irreductible. Miratges de l’Art Brut, que mostra l’art que fan els que viuen fora del sistema, aïllats moltes vegades contra la seva voluntat. L’exposició, amb peces del Museu d’Art Brut de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, també es pot visitar a la Nau Gaudí de Mataró.
Llegir més


29/11/2017. La Vanguardia. Abre el centro de día para atender a menores inmigrantes que inhalan cola
La Vanguardia es fa ressò, a través d’un teletip de l’agència EFE, de l’obertura de l’equipament de Dar Chabab – La Casa dels Joves, al barri del Fort Pienc de Barcelona. La peça explica les característiques d’aquest centre d’atenció diürna per a joves en migrants en situació de vulnerabilitat i sense referents familiars.
Llegir més


27/11/2018. TV3. L'art brut vol trencar les seves barreres a la Model i la Nau Gaudí
L'antiga presó Model i la Nau Gaudí de Mataró acullen una doble exposició sobre l'art brut. L'exposició, amb peces del Museu d’Art Brut de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, vol demostrar que obres de Joan Miró o Miquel Barceló també tenen característiques d'aquest art "irreductible".
Veure vídeo


22/11/2018. Betevé. Les entitats que ofereixen serveis de salut dental gratuïts avisen que estan saturades
L’Ajuntament ha posat en marxa un servei d’odontologia municipal adreçat als col·lectius més desafavorits, però fins ara on acudien les persones sense recursos que necessitaven un dentista? Entrevista a Albert Martínez, coordinador del servei d’odontologia de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària.
Llegir més


14/11/2018. El País. Entre el genio y la locura
Article sobre la inauguració de la mostra ‘L’art Irreductible: miratges de l’art brut’ a la Model de Barcelona, una exposició en què participa el Museu d’Art Brut de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i que es va convertir en la primera exposició de l’antiga presó. L’article es centra en algunes de les obres i explica els perfils dels artistes, sovint situats als marges de la societat.
Llegir més


13/11/2018. AlDia.cat. La Model reflexiona sobre l’art brut i la seva evolució al llarg del segle XX
Teletip del servei en català de l’agència Europa Press que recull la informació sobre la inauguració de la mostra ‘L’art Irreductible: miratges de l’art brut’ a la Model de Barcelona, una exposició en què participa el Museu d’Art Brut de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.
Llegir més


Novembre 2018. El Punt Avui. L’art del sensible.
La Model s’estrena com a espai artístic amb una exposició d’obres creades per persones en situació de reclusió, en risc d’exclusió i amb trastorns mentals.
Llegir més


Novembre 2018. Betevé. Exposició d’Art Brut a les cel·les de la Model
L’Espai Memorial de la Model acull un projecte que pretén mostrar una panoràmica sobre les essències de l’Art Brut. Per la comissària Mery Cuesta, la mostra “també parla sobre la necessitat de crear, sobre aquesta pulsió que tenim els humans, de vegades, de fer activitats artístiques, de vegades en situacions extremes”.
Llegir més


Setembre 2018. ZonaSec. El programa SportJove ratlla l’‘overbooking’ d’inscrits
SportJove, programa de salut que promou la pràctica esportiva entre adolescents i joves en situació de vulnerabilitat, comença el Curs 2018-19 amb activitats de pàdel, basquet i futbol sala.
Llegir més


09/07/2018. Metrópoli Abierta. Luchar contra el miedo y evitar la frustración
El mitjà digital Metrópoli Abierta dedica un reportatge a descriure el servei de capacitació My Life, de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials. L’article inclou declaracions d’Eshel Herzog, coordinador del projecte, que destaca la flexibilitat que aporta l’eina a ajudar en el camí vital cap a l’autonomia de les persones.
Llegir més


18/06/2018. Metrópoli Abierta. Moverse con seguridad y tranquilidad
El mitjà digital Metrópoli Abierta dedica un reportatge a explicar l’aplicació App&Town, un projecte en el qual participa Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i que proporciona assistència i ajuda a la mobilitat de les persones amb discapacitat o diversitat funcional, augmentant la seva autonomia.
Llegir més


26/05/2018. El3.cat. 172 persones dormen cada nit als carrers de Sants-Montjuïc i unes 111 ho fan en equipaments
El Recompte 2018 ha comptabilitzat fins a 172 persones dormint als carrers dels barris de Sants-Montjuïc, un 8,5% menys que l'any passat, situant el districte com el tercer amb més nombre de persones sense llar. La zona de la muntanya de Montjuïc és l'àrea on es van trobar més persones dormint al carrer.
Llegir més


17/05/2018. Bàsics (Betevé). El Recompte 2018 visualitza 956 persones dormint al carrer i 2.099 allotjades en equipaments
Entrevista amb Joaquim Corral, Portaveu de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL), per parlar sobre els resultats del Recompte 2018.
Veure entrevista (00:01:37)


Maig 18. ZonaSec. Èxit de públic al concert solidari de Sant Pere Claver a la sala BARTS
El 8 de maig la sala BARTS va acollir un concert solidari organitzat per la Fundació Sant Pere Claver per recaptar fons per a la promoció del projecte Consulta Jove, un servei de prevenció en salut mental per a adolescents i joves.
Llegir més


15/05/2018. Ara. El 15% de les persones que no poden pagar un pis tenen feina
Entre les persones que resideixen als centres públics de la ciutat de Barcelona, el 15% tenen una feina però els seus ingressos no són suficients per pagar el lloguer d’una habitació o un pis, segons les dades del 2017.
Llegir més


09/05/18. El3.cat. Més de 300 persones participen del concert solidari de Sant Pere Claver per la Consulta Jove de la Marina
Sant Pere Claver va organitzar el 8 de maig un concert solidari a la Sala Barts amb les actuacions de Cesk Freixas, La Soul Machine i Damià Olivella a favor de Consulta Jove, un servei pioner especialitzat en l’atenció i prevenció en salut mental per a adolescents i joves de 12 a 21 anys.
Llegir més


08/05/18. Time Out. Concert solidari #70anysjunts: Soul Machine + Cesk Freixas + Damià Olivella
Concert benèfic a favor del programa Consulta Jove al barri del Poble-sec on hi veurem els directes de La Soul Machine i la seva barreja de soul i R&B, la cançó reivindicativa de Cesk Freixas i al cantautor soul blues Damià Olivella.
Llegir més


25/04/18. Enderrock. Soul, blues i cançó d'autor solidàries
La Soul Machine, Damià Olivella i Cesk Freixas s'uniran el proper 8 de maig a la sala Barts en un concert solidari per recaptar fons pel projecte Consulta Jove, un servei de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària per a l'atenció i prevenció precoç dels joves entre 12 i 21 anys.
Llegir més


18/04/18. El Periódico. Una empenta per a l’autonomia
El programa My Life fomenta l’autonomia i l’empoderament de persones amb disCapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental a través de l’aprenentatge i entrenament de les habilitats de la vida diària. Obra Social La Caixa dóna suport al programa per contribuir a transformar la realitat social de persones en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


01/04/18. Zona Sec. Sant Pere Claver celebra 70 anys amb un concert solidari
La recaptació es destinarà a Consulta Jove, un programa especialitzat en l’atenció i prevenció en salut mental per a adolescents i joves entre 12 i 21 anys.
Llegir més


08/04/2018. Fora de tot: els sense llar
Finlàndia ha aconseguit ser l'únic país d'Europa que ha reduït la xifra de persones sense llar mentre que a tota Europa ha pujat de manera alarmant, sent Barcelona a nivell espanyol la ciutat que té més persones dormint al carrer.
Veure reportatge


27/03/18. Ràdio-Actius. Ments Obertes & Radioactius
Alguns socis/es del Club Social Ments Obertes visiten RàdioActius per explicar quines activitats de lleure realitzen des del Club Social per promoure la participació comunitària i la integració social de persones que reben atenció de la xarxa de salut mental.
Llegir més


27/03/18. Betevé Notícies. El centre de dia Dar Chabab atén regularment 25 joves immigrants vulnerables
La Casa dels Joves, com es tradueix Dar Chabab, obre de 9 a 21 h i hi treballa un equip multidisciplinar d’educadors, integradors socials, terapeutes, psicòlegs, psiquiatres, infermers i experts en tallers que ofereixen atenció personalitzada per acompanyar i facilitar la inclusió social de joves migrants en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


19/03/18. Ccma.cat. "Fora de tot: Els sensellar" a 30 Minuts TV3
A Europa augmenta el nombre de persones sense llar. A Catalunya, hi ha 5.741 sense sostre i, més del 50%, a Barcelona. Per contrast, Finlàndia ha aconseguit que gairebé ningú no dormi al carrer. El programa 30 Minuts del diumenge 25/03/2018 mostrarà com s'aborda el sensellarisme, una problemàtica emergent a Europa.
Llegir més


17/03/18. L’Informatiu Cap de Setmana (TVE). Dar Chabab, equipament per a joves migrants en situació de vulnerabilitat i de carrer
Dar Chabab – La Casa dels Joves ofereix una atenció personalitzada a través de l’acollida i el vincle per acompanyar i facilitar la inclusió a la societat dels joves migrants en situació de vulnerabilitat. És un servei diürn i compta amb un equip de professionals multidisciplinari.
Veure notícia (a partir del 13.40)


14/03/18. DiRBloc. La Fundació DiR presenta el projecte "Yoga For All"
La Fundació DiR promou conjuntament amb les Fundacions Grup Sant Pere Claver i Pere Tarrés diferents sessions de ioga amb l'objectiu d'apropar els beneficis d'aquesta modalitat a persones en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


22/02/2018. La Vanguardia. Cuando de niño dormía en la calle temía por mi vida
Una veintena de jóvenes que viven en la calle y en situación de alta vulnerabilidad utilizan de forma regular el nuevo equipamiento Dar Chabab – La Casa dels Joves en Barcelona. El centro fomenta su inclusión social mediante una atención sociosanitaria individualizada.
Llegir més


20/02/2018. Deuwatts (Betevé). "Traumes"
Viure un atemptat terrorista, un accident o marxar forçadament del teu país poden ser traumes que en alguns casos desemboquen en estrès posttraumàtic. El reportatge “Traumes” explora la naturalesa dels traumes i la capacitat humana per recuperar-se.
Veure reportatge


09/02/18. El Punt. Dar Chabab ha de ser un trampolí cap a la inclusió social de joves vulnerables
Al novembre va obrir al barri barceloní del Fort Pienc Dar Chabab (La Casa dels Joves), un centre diürn social i sanitari per atendre joves migrants que viuen al carrer i estan en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


05/02/18. SER. Dar Chabab, esperança per als nois del carrer
Dar Chabab, La Casa del Joves, és l'únic centre d'aquestes característiques a l'Estat espanyol. Des de la seva obertura al novembre de 2017 ja han passat més de 50 joves migrants en situació de vulnerabilitat i de carrer.
Escoltar àudio


03/02/18. El País. La Casa de los Jóvenes, un antídoto contra la exclusión
Dar Chabab, La Casa de los Jóvenes, acoge a 25 chicos migrantes en situación de vulnerabilidad y de calle para fomentar su inclusión social a través de una atención sociosanitaria individualizada.
Llegir més


28/01/2018. Ara. Una llar per deixar de ser els ‘nens de la cola'
Al Dar Chabab el Youssef comparteix espai amb una vintena de nois que van i venen. Al centre no hi poden dormir però tenen tres àpats calents, dutxes i servei de bugaderia, a més de psicòlegs, educadors i metges. Com ell, són nois marroquins que van arribar a Catalunya sols, que no van trobar feina i en molts casos van acabar al carrer.
Llegir més


16/01/18. El Periódico. Salut mental i risc d'exclusió
Un estudi realitzat als CSMIJ i CSMA dels districtes de Sants-Montjuic presentat conjuntament per Sant Pere Claver – Fundació Sanitària i Fundació Pere Tarrés revela que més de la meitat dels pacients amb trastorns cognitius es troben en situació de vulnerabilitat.
Llegir més


15/01/18. El Punt Avui. El 2017 es tanca amb el doble de menors estrangers sols
Un total de 1.489 menors estrangers no acompanyats van arribar l'any passat a Catalunya, van ser més del doble dels hi havien arribat el 2016. Dar Chabab - La Casa dels Joves atén regularment en el seu primer mes una vintena de joves migrants en situació de vulnerabilitat que viuen al carrer.
Llegir més


12/01/18. Ccma.cat. Entrem al nou centre per a joves immigrants, que han de continuar dormint al carrer
A Dar Chabab – La Casa dels Joves els menors es poden dutxar o menjar alguna cosa i reben el suport d'especialistes que els ajuden a prevenir o tractar les addicions a les drogues. És un projecte pilot del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, del qual formen part l'Ajuntament de Barcelona i la DGAIA.
Veure


12/01/18. Telenotícies (TV3). La Casa dels Joves, un centre de dia per a joves immigrants que dormen al carrer
Fa un mes i mig que va entrar en funcionament, i hi assisteixen regularment una vintena de joves. Són marroquins, d'entre 18 i 21 anys, que acudeixen al centre per dutxar-se, rentar la roba o menjar. També se'ls ofereix ajuda psicològica o mèdica.
Veure


10/01/18. Ccma.cat. El primer centre de Barcelona per a joves que dormen al carrer n'acull una vintena
Són nois d'entre 18 i 21 anys que dormen al carrer i que al centre Dar Chabab (La Casa dels Joves) poden dutxar-se, rentar roba i rebre ajuda de professionals.
Llegir més


09/01/18. Catalunya al dia (Catalunya Ràdio). Dar Chabab, el primer centre de dia de Barcelona per atendre nens del carrer
Avui hem començat el "Catalunya al dia" parlant de Dar Chabab, el primer centre de dia de Barcelona per atendre nens del carrer, que ha aconseguit que en el primer mes de funcionament hi vagin regularment una vintena de joves. Tots procedeixen del Marroc i viuen al carrer perquè, per diferents motius, s'han quedat sense cap tipus de protecció.
Escoltar àudio: 09.05


09/01/18. Catalunya Ràdio. Atenció als nens del carrer: Dar Chabab
El primer centre de dia que hi ha a Barcelona per atendre nens del carrer ha aconseguit que en el primer mes de funcionament hi vagin regularment una vintena de joves. Són nois d'entre 18 i 21 anys que dormen al carrer i que, al centre, poden dutxar-se, rentar roba i rebre ajuda de professionals per atendre les addiccions.
Escoltar àudio


07/01/18. El País. Consulta oberta per tractar la salut mental adolescent
El projecte Consulta Jove de Sant Pere Claver – Fundació Sanitària és un dispositiu d'accés gratuït, confidencial i sense cita prèvia perquè els adolescents d'entre 12 i 21 anys tinguin un lloc de confiança on explicar la seva situació o malestar emocional amb l'objectiu d'atendre i prevenir trastorns mentals entre els joves.
Llegir versió cat    Llegir versió cast


03/01/18. El País. Lupa a la salut mental de les persones sense llar
Cal Muns, situat en el barri de La Bordeta, és un equipament residencial d'atenció social i sanitària dirigit a persones en situació de sensellarisme i que pateixen algun trastorn mental.
Llegir versió cat    Llegir versió cast

Subscriu-te  al Sentits

  +info
Subscriu-te i rebras periòdicament el suplement digital amb les últimes notícies
Nom
Cognom
Email

Accepto la política de protecció de dades