Menu Close

II Trobada per promoure l’oci inclusiu al districte de Sants-Montjuïc

18/05/18. La Biblioteca Vapor Vell acull avui la celebració de la II Trobada Intersectorial per a l’impuls de l’Oci Inclusiu i l’accés a la cultura de Sants-Montjuïc”. Aquesta iniciativa promou un espai de trobada per sumar potencialitats entre els agents claus del territori i del sector amb la finalitat de crear i impulsar nous projectes d’innovació social a favor de l’oci inclusiu en el districte.

L’objectiu és apostar per fomentar noves polítiques per la diversitat que afavoreixin la reducció de barreres culturals i la promoció de la igualtat d’oportunitats, accessibilitat i dissenys per a tothom en els equipaments de Sants-Monjuïch incrementant la participació de les persones amb diversitat funcional i amb problemes de salut mental.

Des de setembre de 2017, quan va tenir lloc la I Trobada Intersectorial, el projecte ha anat evolucionant detectant les possibilitats i necessitats del territori. També, durant aquest període de temps, s’ha donat pas a la reflexió per prioritzar els eixos de treball que s’impulsaran a partir de la segona trobada. “Constituir els grups de treball i implementar la metodologia proposada són els principals reptes a assolir al llarg d’aquesta segona jornada”, s’afirma des de la comissió que lidera el projecte. “A mig termini la intenció és posar en pràctica accions liderades pels grups de treball i implicar amb més intensitat al districte de Sants-Montjuïc”, ha manifestat també la comissió.

Grups de treball per impulsar projectes cooperatius

Oci Inclusiu grup

Joaquim Corral, Director de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, acompanyat per Domingo Alonso, Conseller de Discapacitat del Districte de Sants-Montjuïc, Núria González, tècnica de l’equip de Promoció i Suport de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i per Edgar Vinyals, Director d’Associació Oci Inclusiu Saräu, han inaugurat la II Trobada fent un recordatori de la situació actual del programa d’oci inclusiu. Per la seva banda, Domingo Alonso ha valorat positivament el projecte d’oci inclusiu per accés a la cultura de les persones amb diversitat funcional i ha destacat que és una iniciativa que es podria dur a terme en altres ciutats de Catalunya.

Seguidament, Edgar Vinyals ha realitzat una intervenció centrada en “Participació, cultura i benestar” amb l’objectiu de crear un espai de reflexió entre els assistents sobre quines activitats d’0ci i lleure generen benestar i ens ajuden a relaxar-nos. Finalitzada aquesta dinàmica s’ha donat pas a la celebració d’un grup de treball per abordar conjuntament un dels àmbits cooperatius definits al llarg d’aquest mesos de projecte: el desenvolupament del Centre de Recursos d’Oci i Accés a la Cultura (CROAC). Durant aquesta sessió grupal els participants han destacat la importància de:

  • “Moltes persones amb diversitat funcional no van als recursos culturals perquè pensen que no poden anar, per desinformació, per males experiències anteriors… És tan necessària l’existència d’una oferta cultural com pensar i definir la manera d’arribar a aquestes persones”
  • “Cal donar més veu als col·lectius per conèixer quines necessitats reals d’oci tenen”
  • “És important que les activitats culturals i de lleure estiguin obertes a tothom, sense distincions”
  • “Per normalitzar és necessari crear conscienciació vers la societat en general”

Accions d’actuació en els pròxims mesos

Trobada Oci Inclusiu

La II Trobada Intersectorial tindrà continuïtat ens els pròxims mesos a través dels diferents grups de treball que han participat, els quals constituiran una comissió permanent. Aquests membres es reuniran de juny del 2018 a l’abril del 2019 per compartir l’evolució de cada àmbit d’actuació i per donar a conèixer com influeix en l’impuls de la cultura i l’oci inclusiu a través de la III Trobada d’impuls d’Oci inclusiu al districte de Sants Montjuïc. Aquesta està previst que se celebri al maig de 2019.

T´ha semblat útil aquesta publicació?

Fes clic i puntua-la entre 1 i 5

Nota mitjana 0 / 5. Nombre de vots: 0

Cap vot fins ara, sigues el primer/a!

Si heu trobat útil aquesta publicació ...

Comparteix a les xarxes socials

Lamentem que aquesta publicació no us sigui útil!

Millorem aquesta publicació!

Explica'ns com podem millorar aquesta publicació?

Posted in Oci inclusiu, Salut Mental
Skip to content