Programa formatiu per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament 
Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

Taller families

06/09/2018. AVÍS IMPORTANT: El taller “Problemes de conducta? Com afrontar el repte des d’una perspectiva de suport positiu” previst pel 18/09 QUEDA POSPOSAT fins nou avís.

Torna una nova cita amb els “Tallers de famílies”, iniciativa dirigida a crear un espai de formació i d’intercanvi per a les famílies de persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament.

Sota el títol “Problemes de conducta? Com afrontar el repte en el dia a dia des d’una perspectiva de suport positiu” la ponent Alicia Verdes (DINCAT) abordarà com tractar les dificultats o situacions conflictives amb els nostres fills des de diferents perspectives:

  • Acompanyar i donar pautes que ajudin a entendre a què poden respondre aquests comportaments.
  • Poder reflexionar sobre com estem actuant i facilitar algunes idees que ens puguin valer per prevenir aquestes conductes. La metodologia de Suport Conductual Positiu busca capacitar a la família per analitzar millor les situacions i també capacitar a la pròpia persona amb discapacitat per aconseguir els seus objectius a través d’altres vies més adequades.

L’objectiu d’aquestes trobades és que puguin adquirir nous coneixements entorn l’atenció al seu familiar, així com per potenciar les habilitats necessàries per afrontar les diverses situacions que se’n deriven del seu rol com a mares, pares, germans/es o tutors/es.

El 20 de novembre tindrà lloc un segon taller: “La protecció legal de la persona amb una DI (II). Futur, patrimoni o testament” a càrrec de Jordi Durà (DINCAT). Durant aquesta sessió es treballarà per donar als pares/mares i persones assistents una idea de les opcions que hi ha cap al futur de les persones amb DID, i de quins aspectes s’han de tenir en compte per que tot quedi ben lligat.

MÉS INFORMACIÓ


This entry was posted in Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>