II Jornada de Salut Mental i exclusió social a Barcelona 
Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsGrup Sant Pere Claver

DGoCKuBXoAAKZ-d

22/08/17. La Jornada està organitzada de manera conjunta pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu i Sant Pere Claver, dos centres referents en el territori en l’àmbit de la salut mental i l’atenció integral a les persones en situació de sense llar, tant en l’aspecte sanitari com social.

La II Jornada se celebrarà el pròxim 4 d’octubre a la Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison i està dirigida a professionals i persones que es dediquin a aquest àmbit. 7 anys han transcorregut de la I Jornada de salut mental i exclusió social que van coorganitzar totes dues institucions i, també, 10 anys d’ençà que el Programa de Salut Mental en les persones Sense Sostre (aleshores ESMeSS) es va posar en marxa l’any 2006, amb la finalitat d’oferir i millorar l’atenció psiquiàtrica, el seguiment i el tractament de les persones amb trastorn mental greu que viuen al carrer, en albergs, en altres centres de la xarxa d’atenció específica o no vinculats al sistema sanitari.

Aquesta II Jornada pretén fer ressò de la importància de l’acompanyament a les persones amb trastorn mental greu (TMG), les més vulnerables a perdre l’habitatge, ja que presenten més dificultats a establir vincles. En aquest sentit, es calcula que a Catalunya hi ha unes 37.000 persones que tenen problemes d’allotjament o viuen sense llar, de les quals s’estima que el 40% té problemes de salut mental i/o addiccions, una situació comuna a moltes ciutats del món occidental.

​​El Programa de Salut Mental en Persones Sense Llar (ESMES) és un programa d’acció integral, amb coordinació entre els serveis socials i els serveis sanitaris de Barcelona, que té la finalitat d’aconseguir la rehabilitació de les persones amb trastorn mental en situació d’exclusió social severa. L’ESMES, dirigit a persones amb trastorns mentals greus que viuen al carrer o en albergs i altres centres de la xarxa d’atenció específica, duu a terme activitats de detecció i tractament de les persones sense llar amb problemes de salut mental a través de la col·laboració amb serveis sanitaris, albergs i serveis socials, entre d’altres. L’any 2015 va atendre 308 pacients i va realitzar més de 5.800 visites, tendència que es va continuar reforçant durant el 2016.

Consulta el preprograma online: català o castellà.

Inscripcions:
El preu de la inscripció és de 10 € i es pot fer online*
*El nombre de places és limitat a l’aforament de la sala.
*Les inscripcions es formalitzaran per rigorós ordre d’inscripció i es lliurarà certificat d’assistència.

Espai Francesca Bonnemaison
Carrer de Sant Pere Més Baix 7. 08003 Barcelona

This entry was posted in Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Grup Sant Pere Claver and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>