La Càpsula – El joc a la consulta del psicòleg infantil  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsGrup Sant Pere Claver

joc-psicoleg-infantil

El joc, juntament amb la paraula i el dibuix, és un dels elements fonamentals que s’utilitzen en la psicoteràpia infantil. Els infants quan juguen creen personatges i poden donar vida a situacions del seu món real i fantasiós que permeten conèixer continguts de les seves vivències i desitjos. Llegir »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Més de 100 persones gaudeixen del Conciertem, música inclusiva per la discapacitat  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

Conciertem Camí de l'Est

Més de 100 persones han gaudit del Conciertem, el concert a favor de la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual que organitza el Centre de Dia Tres Pins amb la col·laboració i el suport de la Residència Tres Pins de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

#SportJove acaba amb èxit la Marató de Barcelona  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

SportJove Marató

La Pilar, el Carles i el Manel van córrer els 42 km de la Zurich Marató de Barcelona per recaptar fons a favor del programa d’esport inclusiu #SportJove que, des de fa 5 anys, ha impulsat l’Hospital de Dia per a Adolescents amb els valors i l’experiència de Sant Pere Claver- Fundació Sanitària.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – El educador social como acompañante terapéutico  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

educador-social-terapeutico

En este artículo abordo la figura del educador social en la intervención terapéutica en adolescentes con un perfil psicótico además de señalar la importancia de cambiar la mirada y la posición que la sociedad adopta ante esta psicopatología.

Llegir »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

El Servei de Voluntariat contribueix a la integració social de persones vulnerables  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

GR

El Servei de Voluntariat de Sant Pere Claver promou i gestiona la participació voluntària de persones que, amb el seu temps i el seu compromís, volen ser actors de transformació social, oferint suport i acompanyament a les persones vulnerables o en risc d’exclusió que atén la Fundació Serveis Socials, la Fundació Sanitària i la Fundació Lluís Artigues, així com també donant suport logístic en l’organització de jornades i actes que lidera l’Institut Docent i Recerca.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – Viure amb autonomia malgrat el patiment mental  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

autonomia-mental

Independència i autonomia no estan en oposició al patiment mental i són assolibles malgrat aquest. Mitjançant un acompanyament dignificant i no invasiu, el Servei Integral d’Atenció Domiciliària afavoreix que la persona trobi les eines necessàries per reconstruir el propi benestar. Llegir ».

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Toni Coello: “Participar en el projecte d’inclusió social Mosaico de Sonidos em fa sentir orgullós”  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

Toni a Mosaico de Sonidos

“Ara la meva situació és molt millor. Estic a un pis, tinc una pensió i si necessito alguna cosa la Fundació m’ajuda”, ens explica el Toni Coello, un noi de 27 anys que fa cinc que està tutelat per la Fundació Lluís Artigues desprès de ser incapacitat per un jutge l’any 2012.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

“No hi ha identitat sense intimitat”: debat i reflexió a la #JornadaAfectivitat  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

Jonada Afectivitat

10/02/2017. Sant Pere Claver – Institut Docent i Recerca organitza la Jornada “Les relacions afectives de les persones amb discapacitat intel·lectual. Estem preparats? per debatre i reflexionar sobre l’estat actual i l’abordatge professional que es dóna a les relacions sexoafectives de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – La incidencia de los aspectos relacionales en la conducta alimentaria infantil  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

trastorns-alimentaris-infancia

09/02/2017. Las alteraciones de la conducta alimentaria se pueden presentar en todas las etapas del desarrollo. Pensamos que en muchos casos tienen su origen en la infancia, y más concretamente en la relación primordial del niño/a con la madre o con la persona que cumple esa función. Llegir »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – Les emocions de la dona embarassada  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

emocions-embarassada

26/01/2017. La maternitat no és només un procés biològic, també és una crisi psicològica durant la qual es reactiven els conflictes infantils i es posa a prova la maduresa emocional de la dona, la seva identitat i la relació viscuda amb la seva mare. Promou que la dona es posi en contacte amb les emocions, les quals es manifesten intenses i contradictòries. Llegir més »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.