El Servei de Voluntariat contribueix a la integració social de persones vulnerables  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

GR

El Servei de Voluntariat de Sant Pere Claver promou i gestiona la participació voluntària de persones que, amb el seu temps i el seu compromís, volen ser actors de transformació social, oferint suport i acompanyament a les persones vulnerables o en risc d’exclusió que atén la Fundació Serveis Socials, la Fundació Sanitària i la Fundació Lluís Artigues, així com també donant suport logístic en l’organització de jornades i actes que lidera l’Institut Docent i Recerca.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – Viure amb autonomia malgrat el patiment mental  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

autonomia-mental

Independència i autonomia no estan en oposició al patiment mental i són assolibles malgrat aquest. Mitjançant un acompanyament dignificant i no invasiu, el Servei Integral d’Atenció Domiciliària afavoreix que la persona trobi les eines necessàries per reconstruir el propi benestar. Llegir ».

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Toni Coello: “Participar en el projecte d’inclusió social Mosaico de Sonidos em fa sentir orgullós”  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

Toni a Mosaico de Sonidos

“Ara la meva situació és molt millor. Estic a un pis, tinc una pensió i si necessito alguna cosa la Fundació m’ajuda”, ens explica el Toni Coello, un noi de 27 anys que fa cinc que està tutelat per la Fundació Lluís Artigues desprès de ser incapacitat per un jutge l’any 2012.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

“No hi ha identitat sense intimitat”: debat i reflexió a la #JornadaAfectivitat  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

Jonada Afectivitat

10/02/2017. Sant Pere Claver – Institut Docent i Recerca organitza la Jornada “Les relacions afectives de les persones amb discapacitat intel·lectual. Estem preparats? per debatre i reflexionar sobre l’estat actual i l’abordatge professional que es dóna a les relacions sexoafectives de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – La incidencia de los aspectos relacionales en la conducta alimentaria infantil  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

trastorns-alimentaris-infancia

09/02/2017. Las alteraciones de la conducta alimentaria se pueden presentar en todas las etapas del desarrollo. Pensamos que en muchos casos tienen su origen en la infancia, y más concretamente en la relación primordial del niño/a con la madre o con la persona que cumple esa función. Llegir »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – Les emocions de la dona embarassada  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

emocions-embarassada

26/01/2017. La maternitat no és només un procés biològic, també és una crisi psicològica durant la qual es reactiven els conflictes infantils i es posa a prova la maduresa emocional de la dona, la seva identitat i la relació viscuda amb la seva mare. Promou que la dona es posi en contacte amb les emocions, les quals es manifesten intenses i contradictòries. Llegir més »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – La mediació escolar amb joves  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere Claver

mediacio-escolar

12/01/2017. La mediació és un mètode de resolució de conflictes entre dues persones mitjançant l’acompanyament de dos mediadors/es amb formació específica que ajuden a les parts a arribar a un acord satisfactori. És, per tant un una eina més per a afavorir la convivència. Llegir més »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

“Persones sense llar i estigma”, primer Converses del 2017  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsFundació TutelarGrup Sant Pere ClaverInstitut Docent i Recerca

Cartell Portes Obertes Cal Muns i Converses

10/01/2017. Al gener torna una nova edició de les Converses, les conferències d’actualitat, salut i benestar gratuïtes que organitza l’Institut Docent i Recerca Sant Pere Claver. A la primera conferència d’enguany es parlarà sobre l’estigma de persones en situació de sensenllarisme amb David Vázquez, Educador Social i Psicopedagog.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Fundació Tutelar, Grup Sant Pere Claver, Institut Docent i Recerca i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

El servei “Primer la Llar” rep el reconeixement com a millor experiència en salut mental  Fundació SanitàriaFundació Serveis SocialsGrup Sant Pere Claver

Premi CatSalut Primer la Llar

14/12/2016. Amb motiu del 25è aniversari del CatSalut, el servei “Primer la Llar” de l’Ajuntament de Barcelona i gestionat per l’UTE Sant Pere Claver–Suara-Garbet rep el reconeixement com a millor experiència en salut mental

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Fundació Serveis Socials, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

La Càpsula – Recomanacions per fer un bon ús de les noves tecnologies en l’adolescència  Fundació SanitàriaGrup Sant Pere Claver

O6HQSD0

01/12/2016. En l’adolescència sorgeix la necessitat d’establir noves relacions i el sentit de pertinença a un grup: ambdues són claus per al bon desenvolupament dels joves. Internet i les noves tecnologies en general s’han convertit en el perfecte facilitador d’aquestes interaccions socials i dels grups d’amics virtuals. Però cal tenir present que també hi ha riscos en la seva utilització i pot generar mals usos. Llegir més »

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fundació Sanitària, Grup Sant Pere Claver i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.